Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο οι φοιτητές του Καποδιστριακού και του ΕΜΠ

Eξαντλούνται τα περιθώρια να πραγματοποιηθούν οι 13 εβδομάδες διδασκαλίας για την ολοκλήρωσή του


Το χειμερινό εξάμηνο θα χάσουν, όπως όλα δείχνουν, το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς, εάν δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση, εξαντλούνται τα περιθώρια να πραγματοποιηθούν οι 13 εβδομάδες διδασκαλίας για την ολοκλήρωση του εξαμήνου.

Χθες, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους για ένατη συνεχή εβδομάδα από την προσεχή Δευτέρα, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση επρόκειτο να κινηθεί και ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΕΜΠ που συνεδρίαζε χθες για το θέμα.

Η κατάσταση επιτείνει την αγωνία χιλιάδων φοιτητών οι οποίοι έχουν ήδη χάσει την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, ενώ μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας, είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσουν να εφαρμοστούν και άλλες εναλλακτικές για να μην χαθεί το εξάμηνο, όπως η παράτασή του εξαμήνου κατά δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο της περιόδου αργίας μεταξύ του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου.

Και όλα την ώρα που η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε χθες τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθεί, εάν αμείβονται κανονικά οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ που απεργούν εδώ και δύο μήνες.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ήδη με έγγραφό του ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου να προχωρήσουν σε όλα το προβλεπόμενα από το νόμο σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά τις ημέρες της απεργίας, ήτοι να περικοπούν οι αποδοχές του προσωπικού που απεργεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...