Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την πιστοποίηση ξένων γλωσσών

Το ζήτημα της πιστοποίησης των ξένων γλωσσών θέτει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης προς τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών (PALSO)  με την αριθ. 35326-13/23.9.2013 επιστολή της προς το σύνολο τστο εμπλεκομένων στο ζήτημα του θέματος για πολλοστή φορά ζητά και διαμαρτύρεται για τη μη επίλυση του θέματος πιστοποίησης ξένων γλωσσών στην Ελλάδα.

Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς έχουν αναγνωρίσει από ετών ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο (πλην του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας) αφήνει το πεδίο ανεξέλεγκτο σε ποικιλώνυμους φορείς του εξωτερικού και εσωτερικού να χορηγούν πιστοποιητικά γλωσσομάθειας κατά βούληση

Δέκα χρόνια μετά τη δημοσίευση του π.δ 347/2003 οι προβλεπόμενες από αυτό διαδικασίες πιστοποίησης των  φορέων αναγνώρισης γλωσσομάθειας παραμένει γράμμα κενό, όπως διαπίστωσε και ο Συνήγορος του Πολίτη με την αριθ. 155588/22-11-2012 έκθεση του. Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι σύμφωνα και με την από 28-1-2011 έκθεση της συσταθείσας ομάδας εργασίας "η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου διευκολύνει τη παραπλανητική ενημέρωση και διαφήμιση, διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων και διαρκή αμφισβήτηση του ΑΣΕΠ".

Ερωτασθε ποιοί  λόγοι εμποδίζουν τη συντεταγμένη πολιτεία να επιλύσει το ζήτημα αυτό επί δεκαετίες?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...