Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια

Ρύθμιση για τα τέσσερα από τα οκτώ πανεπιστήμια που δεν απέστειλαν τα στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι διοικητικοί υπάλληλοι κλάδων και ειδικοτήτων, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί οι θέσεις, είναι υποχρεωμένοι μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, μετά τη σχετική πρόσκληση του υπουργείου, να προχωρήσουν στην αποτίμηση των προσόντων τους μόνοι τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι. Όσοι υπάλληλοι δεν πειθαρχήσουν στο μέτρο θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι η αρχική σκέψη για οριζόντια κατάργηση των κλάδων εγκαταλείφθηκε μετά την κίνηση των τεσσάρων από τα οκτώ πανεπιστήμια να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η σχετική προθεσμία έληγε σήμερα. Στοιχεία απέστειλαν το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Οικονομικό των Αθηνών και το πανεπιστήμιο Κρήτης ενώ εκκρεμούν τα στοιχεία από το Καποδιστριακό, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης.

 Διώξεις

Αύριο, εξάλλου, αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των διευθυντών των υπηρεσιών προσωπικού των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία, ενώ είναι πολύ πιθανό να κληθούν σε απολογία και οι πρυτάνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...