Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Προς νέα 5ήμερη οι διοικητικοί του Καποδιστριακού

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε η διαθεσιμότητα στο εν λόγω Πανεπιστημιακό Ιδρυμα.

Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο Σύλλογος αναφέρει ότι με υπουργική απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή δήθεν είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία αξιολόγηση, ενώ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά δεν έχει τεθεί κανένας υπάλληλος σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προσανατολίζονται σε νέα πενθήμερη απεργία εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά της διαθεσιμότητας, ενώ αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους.

Η εισήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών δεν τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στη γενική συνέλευση των υπαλλήλων, όπως αρχικά ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, αφού συνάντησε την έντονη αντίδρασή τους.

Αλλά και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το κλίμα παραμένει έκρυθμο. Οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ που συνεδρίασαν χθες, αποφάσισαν τη συμμετοχή του κλάδου στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 31 Οκτωβρίου καθώς και στη γενική πανεργατική απεργία της 6ης Νοεμβρίου.

Οι τοπικές ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν ξανά στις 6 Νοεμβρίου για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...