Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα στο ΑΠΘ για τη διαθεσιμότητα

Προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά την άρνησή τους να συντάξουν καταλόγους με τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων παρήγγειλε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής.

Συγκεκριμένα έδωσε εντολή να διενεργηθεί το εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος της διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Της εισαγγελικής παρέμβασης, προηγήθηκε -πριν από δύο εβδομάδες- έγγραφο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητούσε τη συνδρομή του ανώτατου δικαστηρίου προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έστειλε σαφές μήνυμα προς τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων να συμπληρώσουν -έως την ερχόμενη Δευτέρα οπότε και λήγει η προθεσμία- τις φόρμες απογραφής τους, τονίζοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις, μεταξύ των οποίων και η αργία.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι ωστόσο απαντούν με εξώδικο στους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το οποίο ζητούν την αναστολή της προθεσμίας για την ηλεκτρονική απογραφή αλλά και της ποινής τής αργίας που προβλέπεται σε περίπτωση μη συμπλήρωσης της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Επίσης υποστηρίζουν ότι με την απόφαση θίγεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των μελών της στην απεργία.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...