Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Τα πανεπιστήμια πρέπει να ανοίξουν

«Η κατάσταση, όμως, που έχει διαμορφωθεί μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων, πιστεύουμε πως δεν δικαιολογεί το περαιτέρω κλείσιμο των ιδρυμάτων», συμπεραίνει η ΔΗΜΑΡ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ έχει, εδώ και καιρό, επισημάνει πως η  διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση δεν αντιστοιχεί στον αναγκαίο εξορθολογισμό και την  αναβάθμιση των διοικητικών λειτουργιών των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων γιατί γίνεται χωρίς αξιολόγηση των δομών και χωρίς κανένα σχέδιο.

Η κατάσταση, όμως, που έχει διαμορφωθεί μετά και την ολοκλήρωση  της διαδικασίας απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων, πιστεύουμε πως δεν δικαιολογεί το περαιτέρω κλείσιμο των ιδρυμάτων. Τα Πανεπιστήμια πρέπει να ανοίξουν και να ξαναλειτουργήσουν κανονικά προς όφελος των φοιτητών-τριών, των οικογενειών τους  αλλά και του ίδιου του Πανεπιστημίου.

Καλούμε ταυτόχρονα την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προσέλθει σε διάλογο με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων για την αναζήτηση κοινών εναλλακτικών λύσεων, που πιστεύουμε πως υπάρχουν, ώστε να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος συρρίκνωσής τους και η αδυναμία εκτέλεσης των στοιχειωδών λειτουργιών τους.

Ως ΔΗΜΑΡ, στηρίζουμε εκείνη την κινητικότητα που στοχεύει στην ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού από θέσεις που πλεονάζουν σε θέσεις που ελλείπουν και έχουν διαπιστωθεί κενά μετά από εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης των υπηρεσιών των πανεπιστημίων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...