Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Λουκέτο» στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών

Ανεστάλη μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2010 η έναρξη των μαθημάτων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει και άλλα παιδαγωγικά τμήματα της χώρας (Θεσσαλονίκης, Φλώρινας, Πάτρας, Αθήνας, Κρήτης), λόγω έλλειψης του απαραίτητου αριθμού απεσπασμένων εκπαιδευτικών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τα 26 χρόνια λειτουργίας του, δεχόταν κατ' έτος από το Υπουργείο Παιδείας ικανό αριθμό απεσπασμένων εκπαιδευτικών της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, που προσέφεραν σημαντικό έργο στην πρακτική άσκηση των φοιτητών και στην αρτιότερη λειτουργία των Εργαστηρίων του Τμήματος και του Μαρασλείου Διδασκαλείου.

Φέτος, για πρώτη φορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αριθμός των αποσπάσεων μειώθηκε δραματικά σε 5, πράγμα που δυσχεραίνει σοβαρά τη διεξαγωγή των Πρακτικών Ασκήσεων και την επαρκή λειτουργία των Εργαστηρίων. Στο Τμήμα αυτό φοιτούν 2.500 προπτυχιακοί, 800 μεταπτυχιακοί φοιτητές και 350 μετεκπαιδευόμενοι δάσκαλοι, ενώ τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος είναι 35 τον αριθμό.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την κοσμήτορα της Σχολής, Δήμητρα Κογκίδου, παρά τις αυξημένες ανάγκες, λόγω του μεγάλου αριθμού φοιτητών (2.000 ενεργοί φοιτητές στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και περίπου 1.500 στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής), φέτος, οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που καλούνται να πραγματοποιήσουν την πρακτική άσκηση και τα εργαστήρια είναι μόλις τέσσερις για το κάθε τμήμα, ενώ ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός αποσπασμένων εκπαιδευτικών είναι 15, ανά τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...