Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Βανδαλισμοί σε σχολεία της Ρόδου

Ομάδα αγνώστων ατόμων, προκάλεσε μεγάλες φθορές σε πέντε σχολικές αίθουσες και σε κοινόχρηστους χώρους, στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το 2ο ΕΠΑΛ και το 4ο ΓΕΛ Ρόδου στην περιοχή Αγίων Αποστόλων. Από την Αστυνομία δεν έχει διευκρινιστεί αν οι δράστες είναι μαθητές του σχολείου ή εξωσχολικοί.

Οι ζημιές έγιναν στο σχολείο πιθανότατα το βράδυ της Κυριακής και εκτιμάται ότι επρόκειτο για προσπάθεια να ξεκινήσει κατάληψη. Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί βρήκαν μία κόλλα χαρτί στο οποίο είχαν αποτυπωθεί χειρόγραφα μερικά αιτήματα, τα οποία όμως, όπως ανέφεραν, δε δικαιολογούν την έναρξη κατάληψης.

Οι "βάνδαλοι" έσπασαν τις πόρτες από πέντε τάξεις οι οποίες βρίσκονται πίσω από το βασικό κτίριο του σχολικού συγκροτήματος. Εισήλθαν στις αίθουσες και έσπασαν τους πίνακες, τα θρανία, τις καρέκλες, ακόμη και τις λάμπες.

Ο προϊστάμενος του γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γιάννης Παπαδομαρκάκης δήλωσε ότι από το Σύλλογο Καθηγητών των σχολείων κατατέθηκαν μηνύσεις κατ΄ αγνώστων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...