Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κινητοποιήσεις αποφασίζουν την Τετάρτη οι δάσκαλοι.

Πρόγραμμα δράσης για τον Νοέμβριο ετοιμάζουν οι δάσκαλοι, οι οποίοι συνεδριάζουν αύριο, Τετάρτη, καθώς στη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, την Τρίτη δεν έλαβαν «ουσιαστικές απαντήσεις» στα θέματα που έθεσαν.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τους χαμηλούς μισθούς του κλάδου, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (σχολεία χωρίς χρήματα, αποσπάσεις κλπ.).

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου αναγνώρισε τη «μισθολογική αδικία των εκπαιδευτικών», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθούν επιπλέον χρήματα, αλλά θα γίνει αναδιάρθρωση των υπαρχόντων χρημάτων. Δεσμεύθηκε, μάλιστα, ότι θα υπάρξει συνάντηση της ΔΟΕ με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ.Σαχινίδη, για το θέμα, εντός των ημερών.

Οι επιχορηγήσεις στις σχολικές επιτροπές, ώστε να καλυφθούν τα τεράστια και επείγοντα έξοδα των σχολείων έχουν δρομολογηθεί απάντησε η κ.Διαμαντοπούλου στο αίτημα για την άμεση καταβολή των σχετικών κονδυλίων που χρειάζονται τα σχολεία για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.

Σχετικά με την πληρωμή των αναπληρωτών που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να πληρωθούν όλοι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και ότι η αμοιβή τους θα είναι ίδια με τους υπόλοιπους αναπληρωτές.

Το Δ.Σ της ΔΟΕ εκτιμώντας ότι δεν έλαβε ουσιαστικές απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να συνεδριάσει την Τετάρτη για να αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης του κλάδου, ενώ την ίδια ημέρα στις 12:00 θα γίνει κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στα γραφεία της ΔΟΕ.
news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...