Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Αστυνόμευση της σχολικής ζωής καταγγέλλουν καθηγητές

Η Αστυνομία ασκεί τηλεφωνικούς ελέγχους για να διαπιστώσει ποια σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη και εκβιάζει διευθυντές σχολείων προκειμένου να καταδώσουν τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις, καταγγέλλει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δ. Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Συνέλευση χαρακτηρίζει "απαράδεκτη" την παρέμβαση της αστυνομίας και τις “επανειλημμένες” δικαστικές διώξεις μαθητών που έλαβαν μέρος σε παλαιότερες καταλήψεις.

“Αντί το κράτος και η κυβέρνηση να αστυνομεύουν τους μαθητές μας, είναι καλύτερο να φροντίσουν για τη λύση των προβλημάτων της Εκπαίδευσης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση των καθηγητών.

Η Ένωση Λειτουργών επισημαίνει επίσης ότι είναι δικαίωμα των μαθητών να διαμαρτύρονται για τη σημερινή “απαράδεκτη κατάσταση του δημόσιου σχολείου, για την έλλειψη κονδυλίων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, για την έλλειψη υποδομών και καθηγητών, για τα τμήματα των 27 και 28 μαθητών, για τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του λυκείου”.

Τέλος, ζητά από την αστυνομία και τις αρχές της Εκπαίδευσης την παύση των παρεμβάσεων, “διαφορετικά θα είναι και οι ίδιοι υπόλογοι απέναντι στο μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...