Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ρεκόρ ηλεκτρονικών αιτήσεων για μετεγγραφές φοιτητών


Ρεκόρ σημειώνουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφές από φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στον τόπο κατοικίας τους, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Έθνους. Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 8.955 αιτήσεις εκ των οποίων οι μισές αφορούν μέλη τρίτεκνων οικογενειών.

Αν προστεθούν, μάλιστα, οι φοιτητές που θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 20 Οκτωβρίου, αλλά και όσοι τις καταθέσουν στα τμήματα υποδοχής με την «παραδοσιακή» διαδικασία, τότε δεν αποκλείεται ο αριθμός να εκτοξευθεί κοντά στις 15.000, δηλαδή να είναι διπλάσιος από τον περσινό, που δεν είχε ξεπεράσει τις 7.500, σημειώνει το άρθρο.

Παράλληλα, χιλιάδες φοιτητές θα πραγματοποιήσουν αγώνα δρόμου προκειμένου να μη χάσουν το εξάμηνό τους, καθώς η εγγραφή τους στα τμήματα υποδοχής δεν πρόκειται να γίνει πριν από το τέλος Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει εργαστηριακά μαθήματα. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας υποσχέθηκε ότι φέτος δεν θα χαθεί το Α’ εξάμηνο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, πολλά τμήματα που έχουν εργαστήρια ήδη ενημέρωσαν τους νέους φοιτητές ότι θα χάσουν σίγουρα το εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...