Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Οικογενειακή υπόθεση η εισαγωγή στο ΤΕΙ Ανθοκομίας

Μητέρα και γιος από τα Γιάννινα στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα των εισακτέων!
Όταν πριν από έξι χρόνια άρχισε να φοιτά στο σχολείο Β’ Ευκαιρίας των Ιωαννίνων ούτε καν είχε σκεφτεί πως θα μπορούσε κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, να… σπουδάζει μαζί με τον γιο της.
Σήμερα το όνειρό της έγινε πραγματικότητα και η κα Βούλα Ναυρόζογλου από την Κρύα Ιωαννίνων φοιτά στο ΤΕΙ Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου Άρτας μαζί με τον 18χρονο γιο τηςΦώντα Μπέλλο.Η ιστορία της κας Ναυρόζογλου αρχίζει από το 2004 όταν αποφάσισε να εγγραφεί στο Σχολείο Β’ Ευκαιρίας των Ιωαννίνων. Διευθύντρια του σχολείου τότε ήταν η κα Χρυσούλα Μάνθου η οποία την παρότρυνε να συνεχίσει τα μαθήματά της και να προχωρήσει και στο λύκειο. Κάτι τέτοιο συνέβη δύο χρόνια μετά όταν η κα Ναυρόζογλου προχώρησε σε εγγραφή στο ΕΠΑΛ όπου ταυτόχρονα φοιτούσε και ο γιος της.Όπως μας εξήγησε, ο ανταγωνισμός που υπήρχε μεταξύ τους τους βοήθησε στο να προσέχουν αφενός μεν καλύτερα στα μαθήματα και αφετέρου να διαβάζουν περισσότερο, αφού και οι δύο είχαν βάλει ως στόχο το να εισαχθούν σε κάποιο Ανώτερο ή Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.Έξι χρόνια μετά η κα Ναυρόζογλου η οποία εκτός από τον 18χρονο Φώντα έχει έναν ακόμη γιο 16 ετών πέτυχε το στόχο της και μάλιστα εισήχθη πρώτη στο ΤΕΙ Ανθοκομίας – Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ Άρτας όπου δεύτερος πέρασε ο γιος της.
«Θα προτιμούσα πάντως να έχει γίνει το αντίθετο. Δηλαδή ο Φώντας να είχε μπει πρώτος και εγώ δεύτερη», μας είπε η κα Ναυρόζογλου.Την ίδια στιγμή παροτρύνει ανεπιφύλακτα κάθε νέα μητέρα να ακολουθήσει το παράδειγμά της ξεκαθαρίζοντας πάντως για να πετύχει κανείς τον στόχο του χρειάζεται πολύ κόπο και θέληση.Επίσης, η κα Ναυρόζογλου μας έκανε γνωστό πως καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών η ίδια θα πηγαινοέρχεται καθημερινά Άρτα – Γιάννινα αφού έχει να φροντίζει και το σπίτι της, την οικογένειά της στην Κρύα Ιωαννίνων, ενώ ο γιος της θα μένει μόνιμα στην Άρτα.Πρόκειται για μια μητέρα η οποία πραγματικά αποτέλεσε ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους δύο της γιους αλλά σίγουρα μπορεί να αποτελέσει και παράδειγμα για κάθε άλλη μητέρα που επειδή δημιούργησε σε νεαρή ηλικία οικογένεια ουδέποτε ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο λύκειο ή σε κάποιο Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.Παράλληλα συνομιλώντας με τον προϊστάμενο του Τμήματος ΤΕΙ Ανθοκομίας κ. Γιώργο Καρρά, μας ανέφερε πως από την ίδρυση του συγκεκριμένου τμήματος του ΤΕΙ μέχρι σήμερα ουδέποτε υπήρξε παρόμοιο φαινόμενο, δηλαδή να σπουδάζει ταυτόχρονα μια μητέρα μαζί με τον γιο της.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...