Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Προς κινητοποιήσεις οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης

Σε κινητοποιήσεις, που αναμένεται να κορυφωθούν μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, προσανατολίζεται το φοιτητικό κίνημα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των αλλαγών που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ηδη σε γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα σε ορισμένα τμήματα του ΑΠΘ, φοιτητικές παρατάξεις προτείνουν διαφορετικά πλαίσια μορφών αγώνα, ζητώντας καλύτερους όρους φοίτησης.

και το κλίμα των κινητοποιήσεων φαίνεται να μην έχει ωριμάσει ακόμη, αριστερές παρατάξεις, με κοινό πλαίσιο δράσης, ξεκίνησαν την εβδομάδα αυτή μονοήμερες ή διήμερες καταλήψεις σε τμήματα, όπως το Φιλολογικό, Τοπογράφων, Μουσικών Σπουδών και Φυσικομαθηματικό, ενώ σήμερα το απόγευμα (6.00 μ.μ.) προγραμματίζουν πορεία από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) προχώρησε χθες σε συγκέντρωση στην πλατεία Χημείου και πορεία στο κέντρο της πόλης, με κατάληξη στο πρώην ΥΜΑ-Θ, ενώ επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σε αστικά λεωφορεία για την δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών.

Το ΜΑΣ ζητά δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές και αναλώσιμα προκειμένου να μειωθεί το κόστος φοίτησης των σπουδαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...