Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σε κατάσταση «ασφυξίας» τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά

Στον «αέρα» βρίσκονται οι μετεγγραφές 2.000 σπουδαστών στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, καθώς όπως υποστήριξαν οι δυο πρόεδροι των ΤΕΙ, αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποχρηματοδότησης, αδυνατώντας να εκπαιδεύσουν επιπλέον σπουδαστές.

Οι πρόεδροι, αρνούνται να εγγράψουν τους σπουδαστές παρόλο που έχουν δικαίωμα μετεγγραφής, αν πρώτα το Υπουργείο Παιδείας δεν τους δώσει τις απαραίτητες πιστώσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας Δημήτριο Νίνο, «η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο»,ενώ όπως λέει είχαν προειδοποιήσει το Υπουργείο ότι «η κατάργηση της βάσης του δέκα θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των μετεγγραφόμενων σπουδαστών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι χαμηλότερης εισαγωγικής βάσης από εκείνους που μπήκαν κατευθείαν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, που αγανακτισμένος δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε μάθημα κάτω από τις ελιές». Παράλληλα, έθεσε και το θέμα της αναστολής των προλήψεων λόγω της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας τονίζοντας ότι «το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό δεν αρκεί ώστε να εκπαιδεύσει τους χιλιάδες σπουδαστές».

Μάλιστα, οι δυο Πρόεδροι προειδοποίησαν πως αν το Υπουργείο Παιδείας αρνηθεί να τους χορηγήσει επιπλέον κονδύλια θα «προχωρήσουν σε αποκλεισμούς του υπουργείου και θα κατέβουν σε διαδηλώσεις».




Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, ανέλαβε τη δέσμευση πως τα χρήματα στο πλαίσιο της πρόσθετης χρηματοδότησης των ΤΕΙ, θα εκταμιευθούν πολύ σύντομα. Διαβεβαίωσε επίσης πως έχει υπογραφεί από την υπουργό το αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών για πρόσθετη χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων ευρώ και επομένως θα καλυφθούν οι ανάγκες τους για τους πρόσθετους φοιτητές.

Το απόγευμα της Δευτέρας συναντάται με τον υφυπουργό Οικονομικών προκειμένου να δουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...