Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

«Άδικη η ισχύς της τριετίας για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς»

Να καταργήσει το ισχύον σύστημα της τριετούς υπηρεσίας στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς καλεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Εφέτος, οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών ήταν περισσότερες από 11.000, αριθμός υπερτριπλάσιος από κάθε άλλη χρονιά. Αντιθέτως, οι διορισμοί ήταν λιγότεροι από 2.000, με αποτέλεσμα να είναι τεράστια τα κενά στα σχολεία όλης της χώρας.

«Όπως δήλωσε η ηγεσία του Υπουργείου, εφέτος, αυτά τα κενά θα καλυφθούν με αναπληρωτές ωρομίσθιους. Τα οργανικά κενά, λογικά θα είναι πολλά σε όλους τους Νομούς, ακόμη και σε Νομούς που ήταν «κλειστοί» για χρόνια. Όμως, σύμφωνα με το Νόμο, οι νεοδιόριστοι δεν θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν να καλύψουν κανένα, λόγω της υποχρεωτικής τριετίας στην πρώτη τοποθέτηση», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Βουλευτής ρωτά την Υπουργό αν προτίθεται να καταργήσει την τριετία και αν όχι γιατί; Τέλος καταγγέλει στην Υπουργό ότι στερεί το δικαίωμα της μετάθεσης από τους νεοδιόριστους, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν συνάδελφοί τους καθηγητές, που έχουν συγκεντρώσει αρκετά μόρια μετάθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...