Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν τα ΑΕΙ και το υπουργείο...

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας με το υπουργείο Παιδείας, με τους πρυτάνεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να κάνουν το πρώτο βήμα μακριά από το υπουργείο.

Οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ θα λάμψουν διά της απουσίας τους αύριο, Σάββατο από τις εργασίες της Συνόδου των πρυτάνεων ΑΕΙ στο Ρέθυμνο, στην οποία θα παραστούν η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Γ. Πανάρετος για να συζητήσουν το κείμενο της διαβούλευσης για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως αναφέρει «Το Βήμα».

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ έχει ήδη αποφασίσει ότι ο διάλογος που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας είναι προσχηματικός, ενώ τα μέλη της έχουν δηλώσει επισήμως ότι επιφυλάσσονται για τη συμμετοχή τους σ΄ αυτόν. Παράλληλα, όμως, συγκροτείται «κίνηση» πρυτάνεων που αναζητούν μεθόδους αντίδρασης απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας θα δώσει στη Σύνοδο των πρυτάνεων ΑΕΙ το 25σέλιδο κείμενο της διαβούλευσης που περιμένει επί έναν μήνα η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κείμενο δεν θα «μπαίνει» στην ουσία κανενός από τα θέματα που δημιούργησαν εντάσεις (διοικήσεις με διορισμένα μέλη, συρρίκνωση των τμημάτων ΑΕΙ, χρηματοδότηση από ανεξάρτητη αρχή κτλ.) αλλά θα μείνει σε γενικές προτάσεις, που δεν θα προκαλέσουν νέες εντάσεις. Μάλιστα, θα γίνει προσπάθεια ο διάλογος να απεμπλακεί από την προεκλογική περίοδο και τις πολιτικές.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...