Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 18ο ALBA Career Forum

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε για 18η χρονιά το Career Forum του ALBA στις 14-17 Σεπτεμβρίου, 2010 στις εγκαταστάσεις του στη Βουλιαγμένη.

Έχοντας καθιερωθεί ως θεσμός στην αγορά εργασίας, η  εκδήλωση έχει ως στόχο να φέρει  σε επαφή τους τελειόφοιτους του  ALBA με εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας, ώστε να διερευνήσουν από κοινού προοπτικές για νέες επαγγελματικές συνεργασίες.

Το ALBA Career Forum αποτελεί την κορύφωση των δραστηριοτήτων του ALBA Career & Alumni Office, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς προετοιμάζει και καθοδηγεί τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά για την επιτυχή του ένταξη στην αγορά εργασίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 77 φοιτητές από τα εξής ακαδημαϊκά προγράμματα: MBA πλήρους φοίτησης, Professional MBA, MSc in Finance (πλήρους και μερικής φοίτησης) και MSc in Strategic HRM. Παράλληλα, έλαβαν μέρος περίπου 70 διακεκριμένες εταιρείες, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από 100 υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, εκ των οποίων πολλοί και απόφοιτοι του ALBA. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια του Career Forum πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.100 συνεντεύξεις.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών τόνισαν για ακόμη μία χρονιά το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, τον επαγγελματισμό και το δυναμικό προφίλ των σπουδαστών. Σχολιάζοντας την εκδήλωση η κα Μαρία Μωραγιάννη, Διευθύντρια του Career & Alumni Office, είπε: «Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αν και διανύουμε μία έντονη κρίση, αρκετοί τελειόφοιτοί μας έχουν ήδη απορροφηθεί από την αγορά εργασίας και μάλιστα κάποιοι μέσα από τη διαδικασία του Career Forum. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως το επιτυχημένο πάντρεμα του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, θέτει τις βάσεις και αποτελεί προϋπόθεση για την κάλυψη της κυριότερης ανάγκης της ελληνικής αγοράς αυτήν τη στιγμή: Την ανεύρεση και εξέλιξη των αυριανών ηγετών. Το ALBA και το Career & Alumni Office δεσμεύονται να παραμείνουν πιστοί υποστηρικτές αυτής της διαδικασίας».

Το φετινό ALBA Career Forum πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των ελαστικών Continental. Αποκλειστικός χορηγός catering ήταν η Μπεγνής catering. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το περιοδικό HR Professional, η εφημερίδαAthens Voice και το Kariera.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.alba.edu.gr/career/forum ή να επικοινωνήσετε με το Career & Alumni Office, 210 8964531, career@alba.edu.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...