Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Η «δύσκολη σχολική χρονιά» επί τάπητος στη συνάντηση Διαμαντοπούλου-ΟΛΜΕ

Με το προεδρείο της ΟΛΜΕ συναντήθηκε η Αννα Διαμαντοπούλου, λίγες μέρες προτού ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη για όλους: «Εκπαιδευτικοί, γονείς και βεβαίως πάνω από όλα το υπουργείο, έχουν μεγάλο καθήκον να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία.«

Σε ερώτηση δημοσιογράφων περί διαμαρτυριών εκπαιδευτικών για το ενδεχόμενο να εργαστούν εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα εργασιακών σχέσεων. Είναι πολύ σαφές και καθαρό το πλαίσιο».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Πεππές, είπε ότι τέθηκαν από τους καθηγητές όλα τα προβλήματα στην υπουργό, αλλά δεν ελήφθησαν συγκεκριμένες απαντήσεις.

«Θέσαμε υπόψη της υπουργού την εκτίμησή μας ότι η χρονιά ξεκινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, συμπτύξεις τμημάτων, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

» Θέσαμε, δε, ιδιαίτερα το πρόβλημα της μείωσης, στο 1/3, του ποσού που διατίθεται στις προηγούμενες χρονιές στις σχολικές επιτροπές για λειτουργικά έξοδα.»

Ο ίδιος επανέλαβε το αίτημα της Ομοσπονδίας για διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών. «Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν εκπαιδευτικά κενά, ενώ ασκούνται πιέσεις στους διευθυντές των σχολικών μονάδων να δημιουργήσουν τμήματα μαθητών άνω των 25.»

Ο κ. Πεππές είπε ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι παρόντες στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο χώρο της ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...