Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ακάλυπτοι από το υπουργείο Παιδείας, πανεπιστημιακοί που διώκονται γιατί υπερασπίστηκαν το Δημόσιο Συμφέρον

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας για το θέμα των δύο πανεπιστημιακών που διώκονται γιατί κατέθεσαν σε δίκη ως μάρτυρες υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στην επιστολή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από την κ. Διαμαντοπούλου να φροντίσει ώστε να ασκηθεί εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των δύο πανεπιστημιακών, στην αυριανή δίκη.

Ο κ. Στέφανος Τραχανάς, διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, και η κ. Στέλλα Καραγιάννη, καθηγήτρια του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, βρίσκονται αύριο εναγόμενοι ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, χωρίς τη νομική συμπαράσταση της Πολιτείας, εξαιτίας της άσκησης των καθηκόντων τους στην πολύκροτη υπόθεση της υπερτιμολόγησης πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Για το θέμα αυτό η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί ηθική υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει όσους αγωνίζονται για τη διαφάνεια και διώκονται γι' αυτό. Η ενάσκηση της δικονομικής δυνατότητας του Δημοσίου για παρέμβαση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο υπέρ των εναγομένων Καθηγητών, που βρίσκονται σε αυτή τη θέση γιατί «τόλμησαν» να υπερασπισθούν το δημόσιο συμφέρον και να ακολουθήσουν μέχρι τέλους τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει. Η Πολιτεία οφείλει να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό όσων προσπαθούν να συνδράμουν τη Δικαιοσύνη στο δύσκολο έργο της αποκάλυψης των υπερτιμολογήσεων, όχι μόνο στα Πανεπιστήμια, αλλά σε ολόκληρο το Δημόσιο Τομέα. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα κρίνει, βέβαια, την ουσία της υπόθεσης, όμως η παρέμβαση αυτή θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως το Δημόσιο θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όσων με παρρησία υπερασπίζονται τα συμφέροντά του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...