Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η υπουργός Παιδείας στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Νικαίας

"Καλή σχολική χρονιά" ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στους μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Νικαίας.
"Έχουμε χρέος να... συμπαρασταθούμε για το εύρυθμο όλων των σχολικών μονάδων", τόνισε ο κ.Παπούλιας, ενώ απευθυνόμενος προς τους μαθητές τους είπε "να αγαπάτε το σχολείο, τους δασκάλους σας και να διαβάζετε πολύ. Σας έχει ανάγκη η χώρα μας".
Στον αγιασμό που τέλεσε ο μητροπολίτης Νικαίας σεβασμιότατος Αλέξιος, παρέστη και η υπουργός Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.
"Εύχομαι το σχολείο να είναι όαση δημιουργίας και χαράς γι αυτή τη δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας", ανέφερε η υπουργός.
"Να πάρετε τη γνώση που είναι η μεγαλύτερη δύναμη της ζωής. Να έχετε πίστη και αγάπη στις αρχές και τις αξίες που χρειάζεται η χώρα, η πολιτεία, οι δάσκαλοι, οι γονείς σας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να έχετε όλα τα εφόδια που χρειάζεστε", είπε απευθυνόμενη στους μαθητές του δημοτικού.
Η κ.Διαμαντοπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμβολική του παρουσία αναφέροντας ότι "με το κύρος και την αγάπη που έχει από τον ελληνικό λαό δίνει ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα ότι όλοι μαζί όπως και κάθε οικογένεια προσπαθούμε ώστε τα παιδιά μας να μην καταλάβουν δυσκολίες".
Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι η παιδεία είναι η πρώτη προτεραιότητα και του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και καταλήγοντας τόνισε "εύχομαι και βασίζομαι στους δασκάλους που σε όλες τις δύσκολες περιόδους είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Στη μάχη για την πρόοδο, τις αρχές και τις αξίες".
Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου Αναστάσιος Λουκίσας ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της υπουργού Παιδείας, και τους παρακάλεσε: "να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η εκπαίδευση να γίνει πρώτη εθνική προτεραιότητα".
Ο δήμαρχος Νικαίας κ.Δημήτρης Μπενετάτος δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα επετειακό νόμισμα για τα 60 χρόνια από το μπλόκο της Κοκκινιάς και είπε "η αντίσταση πρέπει να συνοδεύει τον πολίτη και σήμερα για να κάνει τη ζωή του καλύτερη".
Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Αλέξιος δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια εικόνα της Παναγίας και του Χριστού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η υπουργός Παιδείας ενημερώθηκαν και συζήτησαν από το διευθυντή του σχολείου σε μια τάξη με μαθητές της πρώτης Δημοτικού και αφού ευχήθηκαν καλή χρονιά αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...