Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοιχτό το ΑΠΘ το επόμενο Σάββατο στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Όχι μόνο ανοιχτό, αλλά και με παρέμβαση στην οικονομική κρίση θα είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Σάββατο, ημέρα εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, παρά το φόβο των επεισοδίων.
«Η κοινωνία θα αντιδράσει στην οικονομική κρίση, στις εξαγγελίες μέτρων που είναι δυσβάσταχτα για τις οικογένειες, στην ανεργία, στη συρρίκνωση του εισοδήματος… Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πρέπει να έχει θέση και άποψη. Πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, όχι βουβό», αναφέρει στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ο νέος πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος, που ανέλαβε από 1η Σεπτεμβρίου τα καθήκοντά του.
Την πρακτική του «ανοιχτού πανεπιστημίου», όπου όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα παραμένει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις μέσα στο πανεπιστήμιο περιφρουρώντας το, εγκαινίασαν οι προηγούμενες πρυτανικές αρχές.
Τώρα, στις συναυλίες, τα πάρτι και τις εκδηλώσεις, έρχεται να προστεθεί ο διάλογος για την κρίση!
«Οργανώνουμε ένα συγκροτημένο διάλογο όπου θα εκφραστούν όλες οι σχολές σκέψης. Στην αίθουσα τελετών θα γίνει μια διαλογική συζήτηση με τη συμμετοχή των πολιτικών νεολαιών, των καθηγητών, των εργαζομένων στο ΑΠΘ. Με αυτόν τον τρόπο, η πανεπιστημιακή κοινότητα, αφενός θα περιφρουρήσει το ζωτικό της χώρο από το να γίνει επίκεντρο αναταραχών και επεισοδίων, αφετέρου θα λειτουργήσει ως μια δεξαμενή σκέψης με ουσιαστική παρέμβαση στα όσα διαδραματίζονται σήμερα στην ελληνική κοινωνία», εξηγεί ο πρύτανης.
Μετά την ανοιχτή συζήτηση, θ' ακολουθήσει συναυλία και μουσικές εκδηλώσεις στους χώρους της πανεπιστημιούπολης.
Το πρόγραμμα θα ανακοινώσουν αύριο σε συνέντευξη Tύπου για την πρωτοβουλία, οι πρυτανικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...