Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ελληνικό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Την Τρίτη λήγει επισήμως η 4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο Πεκίνο, όπου είχαμε όμως σημαντικές διακρίσεις από ελληνικής πλευράς. Συγκεκριμένα, δύο έλληνες μαθητές λυκείου, ο Ορφέας Βουτυράς από την Αθήνα και ο Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο της διοργάνωσης.

Στη διοργάνωση αναμετρήθηκαν περίπου 110 μαθητές από 22 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Νοτίου Αμερικής. Η συμμετοχή τους προέκυψε αφού είχαν προηγηθεί εσωτερικοί αγώνες σε κάθε χώρα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε σε έναν πολωνό μαθητή, ο οποίος απάντησε σωστά στο 90% των θεμάτων που τέθηκαν στους μαθητές και έτσι στέλνει την επόμενη διοργάνωση στην Βαρσοβία.

Πέρα από τους Βουτυρά και Λιούτα, ένας ακόμα μαθητής, ο Νίκος Φλεμοτόμος από την Αθήνα, βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση. Επιπλέον, στην ελληνική αποστολή στο Πεκίνο συμμετείχαν ακόμα η Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα και ο Στέφανος Τύρος από την Καλαμάτα, ενώ αρχηγός ήταν ο καθηγητής Αστρονομίας του  ΑΠΘ Γιάννης Σειραδάκης μαζί με τον λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκά Ζαχείλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...