Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

«Οχι» πρυτάνεων στη διαθεσιμότητα - Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη

Την απόφαση να προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποτρέψουν τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων έλαβαν οι πρυτάνεις στην 73η σύνοδό τους που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα.

Μάλιστα έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να μην απαντήσουν στο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο καλούνται να υποδείξουν κάποιες κατηγορίες εργαζομένων που θα μπορούσαν να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

«Κάθε είδους διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ διακυβεύει τη δυνατότητα λειτουργίας τους, στοχεύοντας έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς και παραγωγικούς θεσμούς της εθνικής ανάπτυξης, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο», τονίζουν οι πρυτάνεις.

Η σύνοδος «καλεί όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας με κοινή τους δράση να μην επιτρέψουν τη διάλυση των Πανεπιστημίων και αναλαμβάνει να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία».

Καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση

Επισημαίνει ακόμη τις σημαντικές καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση της διοικητικής μεταρρύθμισης των Ιδρυμάτων από το ΕΣΠΑ σε μια συγκυρία «όπου ζητείται επιμόνως η διοικητική αναδιοργάνωσή τους».

«Στη σημερινή συγκυρία που τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης είναι κοινά για το σύνολο των Πανεπιστημίων, η Σύνοδος αποφάσισε να προχωρήσει στη θεσμική συγκρότησή της σε ενιαίο φορέα για να αντιμετωπίσει αποφασιστικότερα τα προβλήματα αυτά», αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα.

Επικρίσεις έναντι του ν/σ για το νέο Λύκειο

Οι πρυτάνεις, χαρακτηρίζουν εξάλλου αδιέξοδες τις αλλαγές που εισηγείται το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο.

«Σε σχέση με τις επιχειρούμενες αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η Σύνοδος επισημαίνει ότι αν και βελτιώνουν την υπάρχουσα κατάσταση, παραμένουν προσανατολισμένες στην ίδια αδιέξοδη λογική που μετατρέπει τα Λύκεια σε εξεταστικά κέντρα και στερεί από τα ΑΕΙ κάθε δυνατότητα συμμετοχής στην επιλογή των υποψηφίων», συμπληρώνεται στο ψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...