Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζονται αύριο οι κινητοποιήσεις δασκάλων και καθηγητών

Εξακολουθούν ΟΛΜΕ και υπουργείο Παιδείας να δίνουν διαφορετικά νούμερα για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις


Συνεχίζεται αύριο η απεργία των δασκάλων και των καθηγητών, ενώ συνεδριάζουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Η συμμετοχή στη σημερινή απεργία της ΔΟΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, έφθασε το 80%, ενώ της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, κυμάνθηκαν από το 50% έως και το 75%, σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις.

Το υπουργείο Παιδείας πάντως προσμετρά την απεργία των καθηγητών σε ποσοστά από 30% έως και 35%.

Επίσης, τη συμβολική αναστολή λειτουργίας του Τ.Ε.Ι., για τις ημέρες, Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20/09/2013, αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Ιδρύματος (Λαμίας-Χαλκλιδας).

Ειδικότερα οι λόγοι της απόφασης αυτή περιγράφονται στην παρακάτω απόφαση:

Η Σύγκλητος του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, συνεδρίασε σήμερα 17-09-2013 και συζήτησε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τ.Ε.Ι., ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους.
Η Σύγκλητος επισήμανε και προβληματίστηκε ιδιαίτερα κυρίως για τα παρακάτω:
1) Ενώ, το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά, δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο αριθμός των θέσεων των Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών, για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών των Τμημάτων του Ιδρύματος, καθώς και ο τρόπος αμοιβής των.
2) Τις ανάγκες και ελλείψεις Διοικητικού Προσωπικού, καθώς και τη δυσανάλογη σχέση Διοικητικού Προσωπικού και του αριθμού των εξυπηρετούμενων φοιτητών, σε συνδυασμό με την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα των Διοικητικών Υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...