Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Λουκέτο και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος για την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή για το διάστημα 16-20 Σεπτεμβρίου.

Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου αντιδρούν με τον τρόπο αυτό στο γεγονός ότι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος περιλαμβάνονται στη διαδικασία της διαθεσιμότητας την οποία προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο σύνολο του δημοσίου τομέα.

Στο ψήφισμά της, η Σύγκλητος του Πανεπιιστημίου Πελοποννήσου εκφράζει έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της διαθεσιμότητας, που “εκτός από την ανθρώπινη διάσταση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει, θα οδηγήσει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας.

Τυχόν μείωση του διοικητικού προσωπικού θα έχει οδυνηρές συνέπειες, όχι μόνο για την επιτευχθείσα ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου, αλλά και για τη στοιχειώδη λειτουργία του ως Ακαδημαϊκού Ιδρύματος”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...