Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ΑΕΙ όμηροι ρουσφετιών του παρελθόντος

Από την προχθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ίδρυμα καλείται να διαχειριστεί αμαρτήματα του παρελθόντος, δηλαδή τις αθρόες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων που έγιναν χωρίς διαφανή κριτήρια.


Του Απόστολου Λακασά / kathimerini.gr

Τα ρουσφέτια του παρελθόντος «πληρώνουν» σήμερα τα ΑΕΙ. Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα καλούνται να δώσουν κατάλογο με τους 1.765 διοικητικούς υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και σε ορισμένα ιδρύματα έχει ήδη κηρυχθεί «πόλεμος». Συγκεκριμένα στο ΕΜΠ, το οποίο πρέπει να «συνεισφέρει» με 500 υπαλλήλους, οι «Πεπονήδες» μαλώνουν με τους «Βασάκηδες» και όλοι μαζί με τους «Πάκηδες»! Με τα υποκοριστικά αυτά διακρίνουν τους διοικητικούς υπαλλήλους που μονιμοποιήθηκαν στο ίδρυμα αθρόα και χωρίς διαφανή κριτήρια, επί συγκεκριμένων υπουργών Προεδρίας: του Αναστάσιου Πεπονή, της Βάσως Παπανδρέου και του Προκόπη Παυλόπουλου.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 το ίδρυμα ζούσε την εποχή της μεγάλης οικονομικής ευημερίας, των ερευνητικών κονδυλίων που διεκδικούσε και ελάμβανε, των πακέτων του ΚΠΣ. Τότε εισήλθε στο ίδρυμα σημαντικός αριθμός ερευνητών, που μονιμοποιήθηκαν ως διοικητικοί υπάλληλοι. Σήμερα ουδείς μπορεί να αξιολογήσει την ακαδημαϊκή επάρκειά τους. Οι «Πεπονήδες» μαλώνουν με τους «Βασάκηδες» και όλοι μαζί με τους «Πάκηδες»!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...