Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Λάθος η διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια

«Η προωθούμενη, από το Υπουργείο Παιδείας, οριζόντια διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ αποτελεί μία λανθασμένη πολιτική, η οποία θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων», συμπεραίνει η ΔΗΜΑΡ.


«Με την οριζόντια διαθεσιμότητα αποδιαρθρώνονται τα Πανεπιστήμια και στερούνται χρήσιμων διοικητικών υπηρεσιών για φοιτητές και διδάσκοντες, ενώ καλλιεργείται ένα κλίμα ανασφάλειας για το σύνολο των εργαζομένων σε αυτά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Δημοκρατική Αριστερά, καλεί την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει  τη σχετική διαδικασία και να υλοποιήσει άμεσα το Πρόγραμμα Διοικητικής Αναδιάρθρωσης των Πανεπιστημίων («Πρόσκληση 56»), «το οποίο, ενώ έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, παραμένει μέχρι σήμερα ανενεργό, με ευθύνη των συναρμόδιων Υπουργείων».

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «μόνο η οργανωμένη και τεκμηριωμένη αξιολόγηση των διοικητικών Δομών και υπηρεσιών των Ιδρυμάτων μπορεί να καταδείξει τις πραγματικές ανάγκες τους σε προσωπικό και να αναβαθμίσει τη διοικητική λειτουργία τους».

«Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία οριζόντιας διαθεσιμότητας συνιστά απορρύθμιση  των διοικητικών υπηρεσιών των Πανεπιστημίων και πρέπει να σταματήσει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...