Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΕΜΠ: Ψευδή τα δημοσιεύματα για απογραφή τους στο σύστημα


Χθες υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα μεγάλων εφημερίδων και ενημερωτικών ιστοσελίδων τα οποία αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόγραφή τους.
Από όσα ξέρουμε ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μάλιστα οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει να μαζέψουν υπεύθυνες δηλώσεις μη απογραφής. Καλά θα κάνουν αυτές οι εφημερίδες πρώτα να μάθουν να γράφουν το Μετσόβιο και όχι το Μετσόβειο και να σταματήσουν την παραπληροφόρηση. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν δίκαιες ή άδικες τις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ορθότητα των ειδήσεων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Μ.Π.

Οι δύο Σύλλογοι (α) Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.-Ι.Δ.ΟΧ.) και (β) Διοικητικού Προσωπικού του Ε.Μ.Π. διαψεύδουν κατηγορηματικά την είδηση που διέρρευσε στα Μ.Μ.Ε., σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι του Ε.Μ.Π. αποφάσισαν να απογραφούν στην οικεία ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη.

Ως εργαζόμενοι του Ε.Μ.Π., σε χθεσινή μας κοινή συνέλευση με τεράστια συμμετοχή, επανεπιβεβαιώσαμε την από 16/10/2013 απόφασή μας για άρνηση συμμετοχής στη διαδικασία ατομικής απογραφής, καθώς και για άρνηση συμπλήρωσης στοιχείων στην οικεία ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είτε μερικώς είτε πλήρως. Παράλληλα, συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών από όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους Ε.Μ.Π. αναφέροντας ρητά ότι δεν υποχρεούμαστε να προβούμε σε οποιουδήποτε είδους διοικητική πράξη, άρα και στη διαδικασία ατομικής απογραφής, λόγω του γεγονότος ότι είμαστε σε απεργία. Ειδικά για την διοικητική πράξη της ατομικής απογραφής επισημαίνουμε και μία σειρά από άλλα ζητήματα τα οποία προκύπτουν από τις γνωμοδοτήσεις των δικηγόρων μας κου Κατρούγκαλου, κας Τσίπρα και κας Τζιαννίνη.

Πέραν τούτου, οφείλουμε να πούμε το εξής: Για εμάς ένδειξη δημοσιογραφικής δεοντολογίας, κατ’ ελάχιστον, αποτελεί η δημοσίευση μίας είδησης να συνοδεύεται από την αναφορά στην αρχική πηγή από την οποία προήλθε η είδηση, καθώς και να ελέγχεται η εγκυρότητά της από τον ίδιο το δημοσιογράφο που την αναπαράγει, πριν τη δημοσιεύσει. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ακόμα και «έγκριτα» Μ.Μ.Ε., ειδικά στον ηλεκτρονικό τους Τύπο, εξακολουθούν την τακτική να δημοσιεύουν άκριτα κάθε «είδηση» (εντός πολλών εισαγωγικών) καλυπτόμενα πίσω από ένα γαϊτανάκι όπου το κάθε μέσο αναπαράγει σχεδόν αυτολεξεί την είδηση που προηγουμένως είχε δημοσιευθεί σε ένα άλλο αντίστοιχο μέσο.

Αντίστοιχο «λάθος» έλαβε χώρα και την προηγούμενη εβδομάδα, με θύματα τους διοικητικούς υπαλλήλους του Ε.Κ.Π.Α., όπου αναπαράχθηκε, στο σύνολο σχεδόν του Τύπου, ότι δήθεν αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι εγγραφές στο Ίδρυμα.

Για την αποφυγή περαιτέρω «παρεξηγήσεων» τέτοιου τύπου (αν και εφόσον πρόκειται για τέτοιες και όχι για συνειδητή επιλογή) σας αποστέλλουμε τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους των δύο Συλλογών Εργαζομένων του Ε.Μ.Π., καθώς επίσης και την ηλεκτρονική διεύθυνση της Απεργιακής Επιτροπής του Ε.Μ.Π., απ’ όπου μπορείτε να αντλείτε έγκυρα και έγκαιρα οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση.

Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, μπορούμε να σας αποστείλουμε τα προσωπικά τηλέφωνα μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων και της Απεργιακής Επιτροπής του Ε.Μ.Π. για πιο άμεση και ζωντανή ενημέρωση.

unblogger.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...