Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Χρόνο για να μελετήσει το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο ζήτησε η ΟΛΜΕ

Χρόνο να μελετήσει το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο εξέφρασε το προεδρείο της ΟΛΜΕ σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. 


Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσαν αιφνιδιασμένοι από την κίνηση του υπουργείου να προωθήσει τροπολογία για την οργανικότητα των θέσεων στη δημόσια εκπαίδευση. 

 «Ζητούμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μελετήσουμε την τροπολογία και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο υπουργείο», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη.

 Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αναφέρθηκε στο θέμα της διαθεσιμότητας, επισημαίνοντας ότι από τους εκπαιδευτικούς που είχαν υπαχθεί στο καθεστώς, οι 925 απορροφήθηκαν από τα ΙΕΚ, εκατό επέστρεψαν στα σχολεία τους, καθώς είχαν δεύτερο πτυχίο, περίπου 300 στελέχωσαν τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, απομένουν δε 600, οι οποίοι θα απορροφηθούν σε συντριπτικό ποσοστό από τις δομές του υπουργείου Υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...