Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

H ΔΗΜΑΡ για την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας.

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ για την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας. 


To Υπουργείο  Παιδείας  συνεχίζει, δυστυχώς, την πάγια τακτική του να καταθέτει τροπολογία σε άσχετο με την εκπαίδευση σχέδιο νόμου χωρίς καν διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Με διατάξεις της τροπολογίας:


1. Εξαιρεί  από τις διαδικασίες αξιολόγησης, κινητικότητας και διαθεσιμότητας τους κληρικούς. Θα τους αξιολογεί η εκκλησία με βάση τους ιερούς κανόνες νόμου του 1977.

2.  Κλείνει την πόρτα στο ΣΔΟΕ για τη διενέργεια διαχειριστικών ελέγχων στην εκκλησία και στις εταιρείες που διατηρεί βάζοντας ως προϋπόθεση την ύπαρξη Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας. Η απόφαση αυτή δεν έχει καν επαρκή αιτιολόγηση.

3. Με φωτογραφική διάταξη δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς,  κατ’ εξαίρεση των διατάξεων περί μεταφορά θέσεων εισαγωγής σε Α.Ε.Ι, σε σπουδαστές οι οποίοι είναι μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλές Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας ή είναι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί.

4. Δίνει απεριόριστη δυνατότητα εξέτασης μαθημάτων το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του 2014 μετατρέποντας το πανεπιστήμιο σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο και καταπατώντας κάθε έννοια αυτοδιοίκησής του.

5. Ρυθμίζει θέματα των κολλεγίων και κέντρων κατάρτισης χωρίς καν να διαβουλευτεί με τα ΑΕΙ και τους φορείς διοίκησής τους για το πλαίσιο λειτουργίας αυτών.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να αποσύρει την τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...