Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Διοικητικοί μήνυσαν το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Φουντώνει» ο πόλεμος στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος κατά του προέδρου του Συμβουλίου του κ. Δημ. Μπερτσιμά και των μελών του.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση που κατατέθηκε, «το Συμβούλιο Διοίκησης, παρ' ότι στα καθήκοντά του είναι η προστασία και διασφάλιση του κύρους του Πανεπιστημίου, με την υπ' αρ. 222/5.11.2013 επιστολή του συκοφαντεί το Πανεπιστήμιο και το διοικητικό προσωπικό του».

Όπως ακριβώς καταγράφεται στην ως άνω επιστολή, αναφέρουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου, ο πρύτανής του «δεν απαίτησε και δεν εξασφάλισε την παρουσία προσωπικού ασφαλείας εκ των διοικητικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες του Ιδρύματος καίτοι αυτό ήταν απόφαση της Συγκλήτου...».

Στο κείμενο της μήνυσης αναφέρεται ακόμη: «Η ανωτέρω αναφορά, και με δεδομένο ότι αποτελεί μέρος κειμένου το οποίο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και λαμβάνει γνώση αυτού μεγάλος αριθμός πολιτών, αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και για το διοικητικό του προσωπικό, διότι το διοικητικό προσωπικό, όπως αυτό προβλέπεται από τον Νόμο, στις γενικές συνελεύσεις της 4ης/10/2013 και 11ης/10/2013, των οποίων τα πρακτικά επισυνάπτονται:

Α) όρισε προσωπικό ασφαλείας για την εξασφάλιση της πληρωμής του προσωπικού που απασχολείται στο Πανεπιστήμιο και δεν απεργεί,

Β) οργάνωσε ομάδες περιφρούρησης της πανεπιστημιακής περιουσίας και

Γ) όρισε προσωπικό του Συλλόγου μας να εργάζεται για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Κλινικών και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών υγείας στις περιπτώσεις που κινδυνεύει ζωή πολιτών».

«Μηνύουμε τον πρόεδρο καθηγητή κ. Δ. Μπερτσιμά και τα μέλη του Συμβούλιου Ιδρύματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την παραπάνω πράξη τους. Ζητάμε να τιμωρηθούν και να ανακαλέσουν εγγράφως την ανωτέρω αναφορά τους. Δηλώνουμε ότι παριστάμεθα ως πολιτικώς ενάγοντες ότι επιφυλασσόμεθα ρητά της άσκησης όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας στα αστικά Δικαστήρια για την επιδίκαση χρηματικής αποζημίωσης για την ηθική βλάβη, που έχει προκαλέσει σε μάς η παράνομη κι αξιόποινη παραπάνω συμπεριφορά τους για τη χρηματική μας ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που έχουμε υποστεί από τις παράνομες πράξεις των μηνυόμενων» καταλήγει το κείμενο της μήνυσης...

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...