Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Τα πανεπιστήμια πρέπει να ανοίξουν αμέσως

Έκκληση στους πρυτάνεις των ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, όπως και στο υπουργείο Παιδείας, να συμφωνήσουν άμεσα σε λύση που θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, απευθύνει η ΔΗΜΑΡ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Εδώ και πάνω από οκτώ βδομάδες το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το  Μετσόβιο Πολυτεχνείο παραμένουν κλειστά για το σύνολο των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και διοικητικών δραστηριοτήτων, λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, που στην πραγματικότητα έχει εξελιχθεί σε κατάληψη των πανεπιστημιακών χώρων.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους για ένατη συνεχή εβδομάδα από την Δευτέρα, ενώ παράλληλα στην ίδια απόφαση οδηγούνται και οι διοικητικοί του ΕΜΠ.

Καλούμε τους πρυτάνεις και το Υπουργείο να  συνειδητοποιήσουν  τη σοβαρότητα της κατάστασης και να συμφωνήσουν άμεσα σε λύση που θα επιτρέψει το άνοιγμα των σχολών στη βάση των εναλλακτικών και ρεαλιστικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί.

Τα πανεπιστήμια πρέπει ν’ ανοίξουν αμέσως. Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό, αλλά είναι εξίσου σεβαστό να μην κρατούνται   σε ομηρία  οι φοιτητές, οι καθηγητές και  ο θεσμός του Δημόσιου Πανεπιστήμιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...