Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Ο ΑΣΕΠ «αδειάζει» Αρβανιτόπουλο για την απογραφή των διοικητικών

«Αδύνατη» χαρακτηρίζει ο ΑΣΕΠ την ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ μέσα σε απεργία και χωρίς πρόσβαση στους προσωπικούς φακέλους, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «ασαφή και αναξιόπιστη διαδικασία απογραφής» στην οποία ανάγκασε ο υπουργός Παιδείας του διοικητικούς υπαλλήλους να συμμετάσχουν.


Πρόκειται για μια «διαδικασία που πλέον είναι για τα σκοπίδια», τονίζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι «υπουργός της ιδιωτικής εκπαίδευσης που με τις ενέργειές του τελεί υπό διαθεσιμότητα». 

«Η εξέλιξη αυτή είναι η πολιτική και ηθική δικαίωση του αγώνα των απεργών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια Δημόσιου Λειτουργού όπως το Σύνταγμα ορίζει. Αυτοί, κατάφεραν και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: διατήρησαν την ενότητα του κλάδου τους και πέτυχαν μια σημαντική νίκη υπέρ του δημόσιου Πανεπιστήμιου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση διακοπή της των πειθαρχικών διώξεων των υπαλλήλων των δύο ιστορικών ιδρυμάτων του τόπου μας, του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ και την οριστική απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να επανέλθει η ηρεμία στην ακαδημαϊκή κοινότητα και να λειτουργήσουν και πάλι τα Πανεπιστήμια.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση της καταστροφής του δημόσιου αγαθού της Παιδείας, οι εργαζόμενοι του τόπου διατηρούν – σαράντα χρόνια τώρα – στην ιστορική τους μνήμη άσβεστα τα μηνύματα των αγώνων της Νομικής και του Πολυτεχνείου, κρίνουν με αυστηρότητα όσους στραγγαλίζουν τη Δημοκρατία και τα κοινωνικά αγαθά και με τους αγώνες τους θα τους ανατρέψουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...