Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Εξάμηνο ήταν και πάει! Συνέχιση των απεργιών αποφάσισαν όλοι οι διοικητικοί

- Νεα συνάντηση την Δευτέρα του υπουργού Παιδείας με τους διοικητικούς του ΕΜΠ
- Όμηροι πλεον των απεργών οι φοιτητές σε δυο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας
- Οι διοικητικοί του Πολυτεχνείου αλλά και του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν μια 24ωρη για αύριο και 48ωρη από Δευτέρα
- Δεν εμπιστευόμαστε τον Αρβανιτόπουλο δηλώνουν οι διοικητικοί


Κι ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μια αχτίδα αισιοδοξίας ότι είχε αρθεί το αδιέξοδο μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων και του υπουργείου Παιδείας, όλα οδηγούνται πάλι σε αδιέξοδο με τους φοιτητές να είναι όμηροι των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο φάνηκε να κάνει βήματα πίσω και παρά τις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις αλλά και με τους διοικητικούς, οι τελευταίοι δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τον υπουργό και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιόν τους!

'Ετσι, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο αποφάσισαν νεα 24ωρη απεργία για αύριο και 48ωρη απεργία από την Δευτέρα!

Παρόλα αυτά, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας λένε ότι ο υπουργός είναι διατεθειμένος την Δευτέρα να δει τους διοικητικούς του ΕΜΠ προκειμένου να τους δώσει εγγυήσεις ότι αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί θα ισχύσουν.

Οι διοικητικοί του ΕΜΠ συνεδρίαζαν από το πρωί όπως και οι συνάδελφοί τους του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τελικά και οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου της Αθήνας αποφάσισαν 48ωρη απεργία από την Δευτέρα.

Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας η συνεδρίαση έγινε σε κλίμα έντασης αφού οι διοικητικοί εμφανίζονταν μοιρασμένοι στα δυο.

Ενδεικτικό της έντασης ήταν και το γεγονός ότι αποδοκιμάστηκε έντονα ένας από τους διοικητικούς ο οποίος μετείχε στην χθεσινή συνάντηση με τον Αρβανιτόπουλο. Ο συνδικαλιστής, προτεινε στην γενική συνέλευση να σταματήσουν οι απεργίες και τότε επικράτησε πανδαιμόνιο. Πολλοί που διαφωνούσαν άρχισαν να φωνάζουν και να λένε ότι δεν έχουν πειστεί από τις προθέσεις του Αρβανιτόπουλου.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 14.00 και λόγω της όξυνσης των πνευμάτων μια γυναίκα λιποθύμησε. Επι τόπου έφτασαν μηχανές με μέλη του ΕΚΑΒ και αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...