Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Αναβλήθηκε η συνάντηση Αρβανιτόπουλου - πρυτάνεων

Οι πρυτάνεις ακύρωσαν την συνάντηση


Δεν θα προσέλθουν τελικά στην προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο οι πρυτάνεις, σύμφωνα με τα parapolitika.gr, ζητώντας την αναβολή της για την επόμενη εβδομάδα. 


Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε το πρωί της Παρασκευής ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος ως προεδρεύων της Συνόδου των πρυτάνεων, τονίζει ότι «είμαστε στη διάθεσή σας από τη Δευτέρα και μετά», ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση του υπουργού, αναφέροντας ότι «είναι πολύ ευχάριστο ότι, έπειτα από δύο μήνες συνεχών αιτήσεων μας για συνάντηση, αναλαμβάνετε την πρωτοβουλία να μας καλέσετε». 


Η επιστολή Μυλόπουλου:

«Είναι πολύ ευχάριστο ότι, έπειτα από δύο μήνες συνεχών αιτήσεων μας για συνάντηση, αναλαμβάνετε την πρωτοβουλία να μας καλέσετε. Δυστυχώς, η πρόσκλησή σας μου κοινοποιήθηκε χθες μετά τις 22:00, γεγονός που δεν μου επιτρέπει να ανταποκριθώ σήμερα, Παρασκευή, για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με ανειλημμένες υποχρεώσεις μου. Έχοντας επικοινωνήσει με τους Πρυτάνεις των 8 Πανεπιστημίων που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα και τους οποίους έχετε προσκαλέσει, 5 εξ αυτών βρίσκονται εκτός Αθηνών, σας κάνω γνωστό ότι αντιμετωπίζουν και αυτοί την ίδια δυσκολία. Είμαστε στη διάθεσή σας από τη Δευτέρα και μετά. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι εκκρεμεί να καθοριστεί μία συνάντηση με τους εκπροσώπους της Συνόδου των Πρυτάνεων, η οποία ελπίζω να πραγματοποιηθεί και αυτή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα προβλήματα συσσωρεύονται, οδηγώντας τα Πανεπιστήμια σε πρωτοφανή αδιέξοδα. Επιπλέον, οι 2 Σύγκλητοι εκ των 8 Πανεπιστημίων, που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα, έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις των μελών τους στη διάθεση των Πρυτάνεων. Επομένως, μία συνάντηση μαζί σας, με διευρυμένη ατζέντα, με θέματα πέραν αυτών που προτείνετε, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας για συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» καταλήγει ο κ. Μυλόπουλος.

Παράνομη, για τυπικούς λόγους, όπως και την προηγούμενη Δευτέρα, κηρύχθηκε στο μεταξύ την Πέμπτη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

«Πρέπει αμέσως να προσέλθουμε σε διάλογο για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να βρεθεί μια λύση» επισήμανε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο Θόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του τμήματος της Νομικης Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...