Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΥΡΙΖΑ: Ακύρωση διαθεσιμότητας και των νόμων για την Παιδεία

Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα αποκαταστήσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και θα ακυρώσει όλους τους νόμους που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση για την παιδεία, δήλωσε από το βήμα της βουλής  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Θεανώ Φωτίου.


Ανάμεσα στα άλλα η κα Φωτίου ανέφερε ότι θα ψηφιστεί μεταβατικός νόμος που θα αποκαθιστά τη δημοκρατική λειτουργία και διοίκηση όλων των βαθμίδων κατ' επιταγή του άρθρου 16. 


Οι απολυμένοι θα επαναπροσληφθούν ανέφερε η κα Φωτίου ενώ θα προχωρήσουν και σε άρση των διαθεσιμοτήτων.  Επίσης  ανέφερε ότι τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα μετατραπούν σε ολοήμερα κέντρα κάθε γειτονιάς και χώρους πολιτισμού  ώστε να εκδιωχθεί ο φασισμός, ενώ θα επαναφερθεί, θα  διευρυνθεί και θα ενισχυθεί το ολοήμερο σχολείο άλλα και ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Τα παιδιά ανέφερε η κα Φωτίου θα μένουν στα σχολεία μετά τη λήξη των μαθημάτων τους για δημιουργική, καλλιτεχνική απασχόληση, μουσική, αθλητικές δραστηριότητες, για ενίσχυση στα μαθήματά τους.  Δριμύτατη κριτική για τα θέματα της εκπαίδευσης άσκησαν και οι βουλευτές κ. Κουράκης και Αμανατίδης. Συγκεκριμένα ο κ. Κουράκης υποστήριξε ότι τα ολοήμερα σχολεία δεν λειτουργούν λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών ενώ αναφέρθηκε και στη μείωση των κονδυλίων για την έρευνα κατά 22.4% στον προϋπολογισμό του 2014 σε σύγκριση με το τρέχον έτος. Με αυτόν τον τρόπο δήλωσε ο κ. Κουράκης τα 4 ερευνητικά κέντρα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν καν την μισθοδοσία του προσωπικού τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα όσα είπε ο κ. Αμανατίδης αφού κατηγόρησε τον Υπουργό Παιδείας ότι υπερηφανεύεται γιατί μείωση τις δαπάνες κατά 550 εκ. ευρώ κατά 40% σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια και κατά 60% στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 18.000 εκπαιδευτικοί οδηγήθηκαν στην ανεργία και 20.000 μαθητές εκτός δημόσιου σχολείου λόγω της κατάργησης 56 ειδικοτήτων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, υποστήριξε ο κ.Αμανατίδης, όπου ανάμεσα στα άλλα ανέφερε από το βήμα της βουλής ότι σήμερα σχολεία δεν δουλεύουν όχι γιατί απεργούν οι εκπαιδευτικοί άλλα γιατί λείπουν εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...