Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μαθητές σχολάνε νωρίτερα λόγω έλλειψης καθηγητών

Περισσότερα από 1.100 κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων αν και οι προσλήψεις αναπληρωτών έχουν φθάσει τις 9.436


Οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα και ήδη υπάρχουν ακόμα αρκετά σχολεία από τα οποία λείπουν εκπαιδευτικοί. Το πιο πάνω γεγονός δεν προκύπτει από συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών άλλα από επίσημα έγγραφά του Υπουργείου Παιδείας.


Σε αρκετά δημοτικά σχολεία λείπουν καθηγητές ειδικοτήτων στους οποίους μάλιστα το Υπουργείο εμφάνιζε πλεόνασμα αφού πολλοί μετακινήθηκαν από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια καθώς δεν είχαν οργανική θέση. Καθηγητές αγγλικών, γερμανικών, πληροφορικής, γυμναστές λείπουν από πολλά δημοτικά σχολεία ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις εν λόγω ειδικότητες δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα προσλήψεις αναπληρωτών. Ήδη σε σχολεία της Θεσσαλονίκης τα παιδιά σχολάνε νωρίτερα καθώς λείπουν εκπαιδευτικοί αγγλικής γλώσσας .

Σε έγγραφο της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έχει προχωρήσει στην έγκριση της διαφοροποίησης του ωραρίου αποχώρησης από το σχολείο των μαθητών και των μαθητριών των τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας , λόγω απουσίας εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και μέχρι την τοποθέτηση εκπαιδευτικών, και καλεί τους διευθυντές να ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών. Τα σχολεία όπου έχει εγκριθεί η διαφοροποίηση του ωραρίου είναι:

7ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

5ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

16ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

8ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

13ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

2ου Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης

6ου Δημοτικού Μενεμένης

2ου Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου

Δημοτικό Σχολείο Ακροποτάμου

Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας της Δ/νσης

Δημοτικού Σχολείου Αυλώνας - Λευκώνας Σερρών (απουσιάζουν καθηγητές Γερμανικών)

Τα πολλά κενά ιδίως σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων έρχεται να τα επιβεβαιώσει και το έγγραφο που απέστειλε η Διεύθυνση προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προς το ΚΥΣΠΕ και το οποίο έχει κοινοποιηθεί από τον αιρετό κ. Μπράτη. Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο αυτό τα κενά σε εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας ανέρχονται σε 742 με τα 174 εξ αυτών να εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη όπου σε πολλά σχολεία όπως προαναφέρθηκε οι μαθητές σχολάνε νωρίτερα.

Δεν είναι όμως μόνο οι καθηγητές αγγλικών που λείπουν από τα δημόσια σχολεία ενώ πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα. Στα 365 ανέρχονται τα κενά των γυμναστών ενώ στους καθηγητές μουσικής φθάνουν τα 229. Συνολικά σε τρείς μόνο ειδικότητες τα κενά ξεπερνούν τα 1000 και ανέρχονται σε 1.149. Ο Υφυπουργός και αρμόδιος για θέματα εκπαίδευσης κ. Κεδίκογλου δήλωσε στη βουλή ότι για πρώτη φορά τα σχολεία έχουν τα λιγότερα κενά παρά τους 10.000 λιγότερους αναπληρωτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αναπληρωτών δεν μειώθηκε αισθητά καθώς μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 9400 προσλήψεις αναπληρωτών. Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και μειώθηκαν οι προσλήψεις κρατικού προϋπολογισμού λόγω και των δεσμεύσεων του μνημονίου. Παρά όμως τις χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών κενά συνεχίζουν να υπάρχουν και μάλιστα είναι ακόμα αρκετά όχι μόνο σε πρωτοβάθμια άλλα και σε δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Καλόγηρος Βασίλειος / news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...