Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Ανοίξτε τα πανεπιστήμια και ελάτε να μιλήσουμε

Πρόσκληση διαλόγου σε πρυτάνεις και διοικητικούς υπαλλήλους από τον υπουργό Παιδείας - Απαραίτητη προϋπόθεση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια - Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο Καποδιστριακό


Σε διάλογο καλεί την Παρασκευή τους πρυτάνεις και τους διοικητικούς υπαλλήλους ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος , προκειμένου να λύσει τον γόρδιο δεσμό που έχει δημιουργηθεί.

Ως απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, θέτει τα πανεπιστήμα να είναι ανοιχτά «που αποτελεί και καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Η δήλωση του υπουργού Παιδείας έχει ως εξής:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μετά την απογραφή τους, τη μοριοδότηση από τον ΑΣΕΠ, και την απόφαση του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου.

Καλώ αύριο τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στην διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν.

Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου.

Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας».

Παράνομη η απεργία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Σε μια παράλληλη εξέλιξη παράνομη έκρινε το βράδυ της Πέμπτης το Πρωτοδικείο Αθηνών την νέα απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για την τρίτη φορά που το υπουργείο Παιδείας προσέφυγε στη δικαιοσύνη, χωρίς, όμως, ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού οι διοικητικοί υπάλληλοι επιμένουν να προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις.

Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζεται, καθώς κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω από τη θέση του. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ο πρύτανης του Καποδιστριακού, Θεοδόσης Πελεγρίνης:

- συγκαλεί τη Σύγκλητο την Παρασκευή 22/11/2013, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αμέσως η κατάσταση από τις παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου και λόγω της αναγκαιότητας για άμεση λειτουργία σε όλο το εύρος του Ε.Κ.Π.Α.

- καλεί τους δημοσιογράφους τη Δευτέρα 25/11/2013 στις 12μ. στην Παλαιά Αίθουσα Συγκλήτου για ενημέρωση από τον πρύτανη και μέλη της Συγκλήτου σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί .

Ο κ. Πελεγρίνης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι «οι διοικητικοί υπάλληλοι αμείβονται κατά το διάστημα της απεργίας τους, όπως ανυπόστατα διαδίδεται από συκοφάντες και ψευδολόγους».

Με εντολή του πρύτανη, αναφέρει η ανακοίνωση, σε αλλεπάλληλα έγγραφα, έχει ληφθεί κάθε μέριμνα, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, σχετικά με τη μη πληρωμή απεργών υπαλλήλων.

Στο ΑΣΕΠ οι πίνακες της διαθεσιμότητας

Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ αναρτήθηκαν σήμερα οι τελικοί πίνακες με τους υπαλλήλους πέντε εκ των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα. Αφορούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...