Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ειδικό Γυμνάσιο Ν. Ηρακλείου Αττικής: Ζητείται επειγόντως προσωπικό

Αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ειδικό γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής, είναι το επισυναπτόμενο έγγραφο της Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής:



ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Μετά από δύο μήνες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Πολιτεία δεν κάλυψε τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΕΕΕΚ Ν Ηρακλείου Αττικής.


Οι εγγραφές είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι κατά 15% και το προσωπικό περικεκομμένο κατά 40%!  Αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η λειτουργία σε πλήρες ωράριο αλλά και η παραμονή τόσων παιδιών αυτές τις ώρες στο σχολείο να ελέγχεται με υπεράνθρωπες και ηρωικές προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού (Εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού) .

 Οι μειώσεις προσωπικού σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης τα  τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος είναι σύνηθες φαινόμενο, αφού από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Λύκεια, κάνουμε μάθημα σε τμήματα με συνεχώς αυξανόμενο των αριθμό των μαθητών.  Στην Ειδική Αγωγή όμως απαιτείται ακόμη περισσότερη προσοχή και ευαισθησία, για λόγους που είναι προφανείς σε όλους μας. Η ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο αλλά και η ένταξη των παιδιών αυτών στη σχολική κοινότητα με ομαλό και επιστημονικό τρόπο πρέπει να είναι πρώτο μέλημα μιας Πολιτείας που σέβεται των εαυτό της και που θεωρείται πολιτισμένη.

Για τη στοιχειώδη λειτουργία του σχολείου απαιτείται:

 1. Εκπαιδευτικό Προσωπικό: 11 καθηγητές

2. Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (1 Λογοθεραπευτής /τρια, 1 Εργοθεραπευτής/ τρια, 1 Φυσικοθεραπευτής/ τρια , 1 Σχολικός/ή Νοσηλευτής/ τρια)

3. Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό: 7 άτομα. Από τα εννιά (9) που είχαν ζητηθεί έχουν σταλεί και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο δύο (2)!

Η Δ΄ΕΛΜΕ Αν Αττικής ζητάει τη λύση του προβλήματος χωρίς ημίμετρα, με διορισμούς άμεσα μόνιμων ή αναπληρωτών καθηγητών και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού


Πηγή: http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...