Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Χάνονται 17.000 διδακτικές ώρες κάθε βδομάδα

Σε 17.000 υπολογίζονται οι χαμένες διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα, από την αρχή του σχολικού έτους, στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας, καθώς δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά διδακτικού προσωπικού. Αυτό επισημαίνει η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων σε πρόσφατη επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Σύμφωνα με τους γονείς, 25 χρόνια μετά την ίδρυση του πρώτου Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, τα προβλήματα που συνοδεύουν εξαρχής τη λειτουργία τους όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά, αντίθετα, επιδεινώνονται. «Ενώ ο αριθμός των μαθητών των σχολείων μας σταδιακά αυξάνεται, ο συνολικός αριθμός των καθηγητών μουσικής και καλλιτεχνικής παιδείας, αντίθετα, μειώνεται ραγδαία», σημειώνει η Ενωση Γονέων, τονίζοντας πως φέτος ο αριθμός των αναπληρωτών και ωρομισθίων παραμένει μηδενικός, αν κι έχουμε διανύσει ήδη δύο μήνες διδασκαλίας.


Στο Μουσικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης οι χαμένες διδακτικές ώρες υπολογίζονται σε 96 κάθε εβδομάδα, καθώς λείπουν καθηγητές μουσικών μαθημάτων, σύμφωνα με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων. Την ίδια στιγμή, χάνονται 17.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα από την έναρξη του σχολικού έτους σε όλη τη χώρα, όπως σημειώνεται στο υπόμνημα της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Σίτιση μαθητών

Αναφορικά με τη σίτιση των μαθητών, η Πανελλήνια Ενωση Γονέων ζητά την άμεση κάλυψη του νομικού κενού που δημιούργησε η νέα ΚΥΑ, προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικοί διαγωνισμοί για όλα τα σχολεία. Παράλληλα, τονίζουν την ανάγκη η αρμοδιότητα σίτισης να ανατεθεί στις περιφέρειες μαζί με τη μεταφορά, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. «Το επιβαρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα, σε συνδυασμό με τις μεγάλες αποστάσεις που πρέπει να διανυθούν, έχουν ως αποτέλεσμα την πολύωρη απουσία των παιδιών από το σπίτι τους. Είναι αδύνατο να μπορέσουν να αντέξουν τόσες ώρες χωρίς διατροφή», υποστηρίζουν οι γονείς, απευθύνοντας έκκληση προς το υπουργείο να σταματήσει να απαξιώνει με την αδράνεια και τις παραλείψεις του τα μουσικά σχολεία.

Λ. Κ./ agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...