Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: «Οφείλεις να παρέμβεις για να ανοίξει το Καποδιστριακό»

Την προσωπική παρέμβαση του πρύτανη του ΕΚΠΑ προκειμένου να ανοίξει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ζήτησε ο υπουργός Παιδείας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα.


Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ζήτησε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, να καλέσει με δημόσια δήλωσή του τους υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να προσέλθουν στην εργασία τους, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του Ιδρύματος και να μην χαθεί το εξάμηνο.


Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, ο κ. Αρβανιτόπουλος κάλεσε επίσης τον κ. Πελεγρίνη, να αναλάβει τις ευθύνες του για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, «όπως έχουν κάνει οι πρυτάνεις των υπόλοιπων επτά πανεπιστημίων που έχουν υπαχθεί στο μέτρο της διαθεσιμότητας».

Η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έγινε μετά τη χθεσινή απόφαση για συνέχιση της απεργίας, που ελήφθη δια βοής, και την ένταση που προκλήθηκε σήμερα στο ΕΚΠΑ όπου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων, Δημήτρη Σακάτο, περίπου 50% των υπαλλήλων προσήλθε στις διοικητικές υπηρεσίες για να εργαστεί. Σύμφωνα μάλιστα με υπαλλήλους που προσήλθαν σήμερα κανονικά στην εργασία τους, έγιναν δέκτες απειλών από απεργούς συναδέλφους τους.

Τις πληροφορίες αυτές διαψεύδει από την πλευρά της η απεργιακή επιτροπή των υπαλλήλων, που υποστηρίζει ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά και ότι ουδείς εκ των υπαλλήλων προσήλθε στην εργασία του, δεδομένου ότι η απεργία περιφρουρείται.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των υπαλλήλων του ΕΜΠ. Η συνάντηση διήρκεσε τρεις ώρες και χαρακτηρίστηκε «εποικοδομητική» από παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι τόνισαν ότι ο διάλογος συνεχίζεται.

Στο ΕΜΠ λειτουργούν τέσσερις από τις εννέα σχολές (Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Πολιτικών Μηχανικών και Ναυπηγών), ενώ οι υπόλοιπες πέντε τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...