Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Τέλος στην παραοικονομία των παράνομων φροντιστηρίων ζητά η ΟΕΦΕ

Αίτημα για τη δημόσια ανάρτηση του μητρώου οικοδιδασκάλων κατέθεσε πρόσφατα στο Υπουργείο Παιδείας, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ),προκειμένου να ανακοπεί αυτού του είδους η παραοικονομία.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Αμπατζίδης, σε συνέντευξη τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του 32ου συνεδρίου “Μαθαίνω να μαθαίνω-Το παγκόσμιο φροντιστήριο ιχνηλατεί το μέλλον της εκπαίδευσης”. Το συνέδριο πραγματοποιείται στις 6 και 7 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Τουρκία και την Κύπρο και στο επίκεντρό του θα βρεθούν τα προβλήματα των φροντιστηρίων σε όλη την υφήλιο.

Μεγάλη “πληγή” πάντως για τη χώρα μας, σύμφωνα με τον κ. Αμπατζίδη, εξακολουθούν να είναι τα μη αδειοδοτημένα από το Υπουργείο Παιδείας φροντιστήρια, αλλά και οι εκπαιδευτικοί που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

“Είναι πλέον ιδιαίτερα έντονο το φαινόμενο της παραπαιδείας με τα “μαύρα” φροντιστήρια καθώς υπολογίζουμε ότι ο τζίρος τους είναι μεγαλύτερος από τα νόμιμα φροντιστήρια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμπατζίδης. Ωστόσο, ακόμη και αν γίνουν καταγγελίες για παράνομα φροντιστήρια, οι ποινές που προβλέπονται είναι, σύμφωνα με τον κ.Αμπατζίδη, “πενιχρές”. Παράλληλα, “ο νέος νόμος δεν προβλέπει καμία ποινή σε όσους λειτουργούν φροντιστήρια χωρίς άδεια”, συμπληρώνει ο κ. Αμπατζίδης.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των φροντιστηρίων, θα απασχολήσει και τους ομιλητές στο προσεχές συνέδριο όπου θα κατατεθεί και πρόταση για τη δημιουργία παγκόσμιου δικτύου υποστηρικτικής διδασκαλίας.

Ο κ. Αμπατζίδης κατέληξε πως το συνέδριο θα βοηθήσει στο να καταρρεύσει το στερεότυπο που, όπως δήλωσε, έχει δημιουργηθεί από πολιτικούς και δημοσιογράφους, ότι δηλαδή «φροντιστήρια υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...