Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Το ΚΚΕ για τις συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων

Τις συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, σχολιάζει το  Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του: «Ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της δέχεται η λαϊκή οικογένεια, με το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις επιπλέον 118 Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Με την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση διευρύνει τη δεξαμενή των απολύσεων στους δημοσίους υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς. Κλείνει Δημοτικά, κατά κύριο λόγο στην περιφέρεια της χώρας, εξαναγκάζοντας, στον 21ο αιώνα, μικρά παιδιά να καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις για να πάνε σχολείο. Αντίστοιχα, το κλείσιμο δεκάδων νηπιαγωγείων καθώς και η απαγόρευση από το Υπουργείο της εγγραφής των προνηπίων σημαίνει ότι εκατοντάδες παιδιά θα προστεθούν στα χιλιάδες άλλα που μένουν εκτός της «υποχρεωτικής» προσχολικής αγωγής!

Εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικάτα, από κοινού, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις καταργήσεις σχολείων για να μην κλείσει κανένα σχολείο, για σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές. Να δοθεί άμεση δωρεάν, ασφαλής λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...