Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Αντίθετη η ΟΛΜΕ στις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών

Tο «ξεκλήρισμα» καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων μέσα από τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων στα δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις του υπουργείου Παιδείας καταγγέλλει η ΟΛΜΕ. Με την ψήφιση του ν. 4176/13 η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση της πολιτικής της  κατεδάφισης του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των καθηγητών.

«Μετά την καρατόμηση Τομέων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και τη διαθεσιμότητα-απόλυση των συναδέλφων των αντίστοιχων ειδικοτήτων, σειρά έχει το ξεκλήρισμα συναδέλφων διαφόρων ειδικοτήτων μέσα από τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων στην πρωτοβάθμια και σε διοικητικές θέσεις του υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, στο νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στη βουλή (ν. 4176/13), προστέθηκε στο άρθρο 82 παράγραφος που προβλέπει υποχρεωτικές μετατάξεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις, σε κενά που θα αποφασίζει ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας, ερήμην των υπηρεσιακών συμβουλίων», σημειώνει η ΟΛΜΕ υποστηρίζοντας πως το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι ένα σχολείο με λιγότερους και ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. «Δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, τι μαθήματα θα γίνονται, ποιοι θα τα κάνουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τη μόρφωση των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται άμεσα να υλοποιήσει τις υποχρεωτικές μετατάξεις των συναδέλφων που θα χαρακτηρίσει ως "πλεονάζον προσωπικό"», υπογραμμίζει η εκπαιδευτική ομοσπονδία.

Τα «πλεονάσματα» που θα παρουσιάσουν κατά Διεύθυνση και Περιφέρεια Εκπαίδευσης, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής, είναι μεθοδευμένα λόγω της αύξησης του ωραρίου, όπως τονίζει η ΟΛΜΕ σημειώνοντας πως οι συνάδελφοι βγαίνουν ως οργανικά υπεράριθμοι επειδή υπολογίζουν μόνο την πρώτη ανάθεση και δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων από τον Σεπτέμβρη.

«Με βάση τα παραπάνω, εμείς δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτές τις στημένες λίστες της καρατόμησης και της απαξίωσης των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Για να υπολογίσουμε τα πραγματικά κενά για τη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη, θα πρέπει όλα τα τμήματα να έχουν μέχρι 20 μαθητές και στα εργαστήρια 10 μαθητές ανά καθηγητή», επισημαίνει η ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...