Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Καταγγελία και πρόγραμμα δράσης την επόμενη εβδομάδα.

Τι αποφασίστηκε στη γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο.

Καταγγέλλουμε για ακόμη μια φορά, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση συνολικά για την ενέργεια τους, να καταθέσουν αιφνιδιαστικά , 25/07/2013, την  τροπολογία στη βουλή με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα-απόλυση ακόμα 250 περίπου εκπαιδευτικοί, ειδικοτήτων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, από τις ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν και  είχαν εξαιρεθεί με τον πρόσφατο Ν. 4172/13,  μόλις πριν λίγες ημέρες!

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και η τρόικα λειτουργούν σαν «κυνηγοί κεφαλών». Μόλις πριν 2 ημέρες ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε δημόσια  σε τηλεοπτικό κανάλι ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες διαθεσιμότητες – απολύσεις». Να επισημάνουμε επίσης, πως  με τα εισοδηματικά κριτήρια (12.000,00€) που τέθηκαν  στο νόμο την τελευταία στιγμή  στις άλλες κατηγορίες, (67% αναπηρία κλπ.) ουσιαστικά εξαιρούνται ελάχιστοι εκπαιδευτικοί.

Ο Υπουργός  Παιδείας ψεύδεται συνειδητά. Η κυβέρνηση ψεύδεται συνειδητά.

O Yπουργός Οικονομικών σε συνάντησή του με την ΟΛΜΕ δεν τόλμησε να δεσμευθεί ότι δεν θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών.

Ζητήθηκε από τον Υπουργό να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνει καμιά απόλυση εκπαιδευτικού, κανενός εργαζομένου, είτε αυτός τεθεί σε διαθεσιμότητα είτε με άλλους τρόπους.

Το αρνήθηκε κατηγορηματικά, αντιθέτως επιβεβαίωσε ότι θα τεθούν σε «διαδικασία εξόδου» 15000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Όσο για τις περικοπές των κονδυλίων για την λειτουργία των σχολείων και την αύξηση των δαπανών απέφυγε να δώσει απάντηση.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν με μεγάλη ένταση την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Και εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας

για να μη φύγει κανείς συνάδελφός μας

για να είμαστε όλοι – μαθητές και εκπαιδευτικοί – παρόντες στα σχολεία και τους μεγάλους αγώνες του Σεπτεμβρίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Αποφασίσαμε στο κέντρο αγώνα ,3Ο ΓΕΛ, να συνεχίσουμε τον πολύμορφο αγώνα που ήδη ξεκινήσαμε για όλη την περίοδο του καλοκαιριού.

α) Τη δημιουργία χώρου ενημέρωσης και αντίστασης (κιόσκι) στην πλατεία Ελευθερίας . Ο χώρος θα λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη από τις 6.00μμ ως 11.00μμ.

Την Τρίτη 03 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στο κιόσκι οι παρακάτω δράσεις .

1. Ανοικτή συζήτηση με ΘΕΜΑ . <<Το νέο Τεχνολογικό Λύκειο – Καταργήσεις κλάδων>>

2.Προβολή βίντεο από 2Ο ΕΠΑΛ και ΣΕΚ. Εργασίες των σχολείων.

3.Μουσικό πρόγραμμα

β) ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ . ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ –ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ .

Γυμνάσιο - Λύκειο Μελεσών: Απόφαση για άνοιγμα του σχολείου όλη την ερχόμενη Εβδομάδα.

Παρασκευή 26/7: Συνάντηση συλλόγων διδασκόντων για δημιουργία πανό

Δευτέρα 29/7: Συνάντηση με Δήμαρχο και Δημοτικό συμβούλιο. Ανοιχτή πρόσκληση και στο σύλλογο διδασκόντων (των γειτονικών) Γυμνασίου - Λυκείου Αρχανών.

Παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου (Χουδέτσι Φέστιβαλ, Θεατρικό κάμπινγκ Αστριτσίου).

Διερεύνηση της δυνατότητας οργάνωσης πολιτιστικής εκδήλωσης με ομάδες που δραστηριοποιούνται αυτήν την περίοδο στο Δήμο και μαθητές.

 2ο ΕΠΑΛ   :  Τετάρτη 31/7/20013 στις 7μμ. Εκπαιδευτικοί- Γονείς -Μαθητές και Τοπικοί φορείς καλούνται για ενημέρωση και συζήτηση .Στο   20 ΕΠΑΛ   Πάροδος Διλβόη Νέα Αλάτσατα

4ο (Εσπερινό) ΕΠΑΛ:  Προβολή υλικού από τις δραστηριότητες , εργασίες και εργαστήρια του σχολείου στο κιόσκι   συγκεκριμένη μέρα και ώρα με συμμετοχή καθηγητών μαθητών και στήριξη των υπόλοιπων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στο κιόσκι τις μέρες που θα λειτουργεί. Ενημέρωση πολιτικών φορέων της πόλης για τη διάλυση της δημόσιας παιδείας (με πιθανές    παραστάσεις διαμαρτυρίας).

1ο Γυμνάσιο: Πέμπτη 1/8/2013.Συζήτηση Του συλλόγου εκπαιδευτικών με παρουσία εκπροσώπων συλλόγου γονέων

Γυμνάσιο Λύκειο - Αγίας Βαρβάρας: Πέμπτη 1/8/2013.Προγραμματισμός για ενημέρωση συλλόγου γονέων και μαθητών.Παρέμβαση συζήτηση με μέλη της τοπικής κοινωνίας.

3ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου Την Πέμπτη 1/8/2013.Συνάντηση/ενημέρωση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Διανομή στο Δ.Σ και έπειτα στο σύνολο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενημερωτικής επιστολής σχετικά με το θέμα της κατάργησης των Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ. και της συνέπειες αυτής. Στη συνάντηση θα κληθούν να παραστούν, εκτός από τους εκπαιδευτικούς του 3ου ΕΠΑ.Λ. και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και Γ.Ε.Λ. Ν. Αλικ/σού.

Καλλιτεχνικό:  μεθεπόμενη εβδομάδα. Συνάντηση με συλλόγους γονέων. Προγραμματισμός για παρέμβαση στην τουριστική περιοχή της Χερσονήσου. Παρέμβαση σε δημόσιους χώρους των χωριών της περιοχής.

γ) Ενημερωτικές παρεμβάσεις σε χώρους που πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμων – Πολιτιστικών Συλλόγων – Φορέων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

δ) Τη συμμετοχή μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ , ώρα 10.00πμ , που διοργανώνει ο σύλλογος πρωτοβάθμιας <<Δομήνικος Θεοτοκόπουλος >> , Ένωση γονέων και φορείς για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων.

ε) Ορίζεται νέα συνάντηση Επιτροπής Αγώνα και όλων των συναδέλφων που ενδιαφέρονται στο «κέντρο αγώνα» , 3ο Γενικό Λύκειο, όπου θα προγραμματιστούν νέες δράσεις και πρωτοβουλίες . Η συνάντηση θα πραγματοποιειθεί την ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ, 3 ΓΕΛ, ώρα 10.00πμ.

Συσπειρωμένοι με τους συναδέλφους μας που «διατίθενται», τους αναπληρωτές που είναι απολυμένοι, τους σχολικούς φύλακες που απολύονται, όλους τους εργαζόμενους και άνεργους.

Τους μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που δε θα βρίσκουν σχολείο, αλλά και όλους τους μαθητές – δηλώνοντας εντίμως ότι θα παλέψουμε να μην απουσιάζει κανείς από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη. Με συλλογικό τρόπο, με τα σωματεία μας αντιμετωπίζουμε τη νέα κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς.
Δε θα αφήσουμε κανέναν από τους 2.500 σε όλη τη χώρα και τους 60 περίπου συναδέλφους μας στο Ηράκλειο που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απολύσεων να μείνει μόνος του! Δεν αφήνουμε κανένα να γίνει θυσία στο βωμό της κρίσης!

για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Ο πρόεδρος, Λάζαρος Μάρκου

Ο γενικός γραμματέας, Αντώνης Περαντωνάκης

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
Νομού Ηρακλείου
Τηλ & Φαξ.: 2810 226557
Πρόεδρος: 6932430197
Γ. Γραμματέας: 6945900114
E-mail: elme@elmeher.gr
Ιστοσελίδα: www.elmeher.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...