Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Για τις κινητοποιήσεις, τις απαντήσεις της Διεύθυνσης Δ. Θεσ/νίκης και τη στάση του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης

Για τις κινητοποιήσεις, τις απαντήσεις της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και τη στάση του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Θεσσαλονίκης και αναφέρει:

Όλοι οι εκπαιδευτικοί στην ανοιχτή συζήτηση-συνέλευση, στις 10.00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου για τον προγραμματισμό δράσης και κλιμάκωση του αγώνα

Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν  μαζικά σήμερα στην κατάληψη των γραφείων  Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και στην συγκέντρωση που οργάνωσαν οι ΕΛΜΕ. Με τις κινητοποιήσεις μας απαιτήσαμε  την ανάκληση των απολύσεων στην εκπαίδευση και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς, την επαναπρόσληψη των αναπληρωτών και  διατρανώσαμε την αντίθεση μας στα σχέδια της κυβέρνησης που διαλύουν την παιδεία και τις δημόσιες κοινωνικές παροχές.

Στην κατάληψη που έγινε στις 10.30 π.μ. στη Διεύθυνση ζητήσαμε από το Διευθυντή να πάρει θέση για τις δραματικές εξελίξεις στην εκπαίδευση, να μην στείλει καμία λίστα ονομάτων στο υπουργείο, να μην προχωρήσει σε καμία διαδικασία έγκρισης που θα θέτει εκπαιδευτικούς σε καθεστώτος διαθεσιμότητας – απολύσεων, καθώς  και να μεταφέρει τα αιτήματα του κλάδου στο υπουργείο παιδείας. Ο Διευθυντής εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εκπαιδευτικών, συμφώνησε με τις εκτιμήσεις μας για τις καταστροφικές συνέπειες των διαθεσιμότητων - απολύσεων  στη λειτουργία του σχολείου και δήλωσε ότι δεν περισσεύει κανείς εκπαιδευτικός. Με βάση αυτή του την τοποθέτηση του ζητήθηκε να τοποθετηθεί και δημόσια προς την κοινωνία.

Η συγκέντρωση και πορεία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου στις 1.00 το μεσημέρι στους δρόμους της πόλης και κατέληξε στο υπουργείο. Αντιπροσωπεία των ΕΛΜΕ και εκπρόσωπος της ΔΟΕ συνάντησε τον υπουργό και ζήτησε να μεταφέρει τις διεκδικήσεις των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών στην κυβέρνηση Mε αποφασιστικότητα και σαφήνεια απαίτησε, ο υπουργός για λόγους και προσωπικής ευθύνης απέναντι σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους που διαλύονται οι ζωές τους, να δεσμευτεί και να μη ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο- «λαιμητόμο». Ο υπουργός με την ίδια σαφήνεια μας απάντησε ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο! Αρνηθήκαμε να ακούσουμε τη γνωστή επιχειρηματολογία λόγω «εθνικού συμφέροντος» την οποία  προτάσσει για τη στάση του. Καταθέσαμε υπόμνημα με τις απαιτήσεις του κλάδου. Δηλώσαμε ότι το λόγο έχουν οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με  κλιμάκωση και κορύφωση των αγώνων μας θα σταματήσουμε τις απολύσεις, θα φτάσουμε στην ανατροπή και αποχωρήσαμε.

Συνεχίζουμε την υλοποίηση του πολύμορφου και συντονισμένου αγώνα των ΕΛΜΕ και των σωματείων που βρίσκονται στο στόχαστρο των απολύσεων, όπως των ΟΤΑ, των σχολικών φυλάκων, της ΕΡΤ, καθώς και άλλων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Καλούμε την Πέμπτη, στις 10.00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου όλους τους εκπαιδευτικούς μόνιμους (;) και αναπληρωτές σε ανοιχτή συζήτηση-συνέλευση, για προγραμματισμό της δράσης μας και αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα μας.

Την Παρασκευή 12/7, στις 7.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου οργανώνουμε  μαζί με όλα τα σωματεία παλλαϊκό συλλαλητήριο και πορεία στην ΕΡΤ 3. Στο χώρο της ΕΡΤ 3, το βράδυ προγραμματίζεται ανοιχτή  συζήτηση των σωματείων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...