Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΑΠΘ: Στις 18 Ιουλίου οι εκλογές για την ανάδειξη κοσμήτορα στην Πολυτεχνική Σχολή

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου θα διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη κοσμήτορα στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Στην πρόσφατη συνεδρίασή της, η Σύγκλητος ενημερώθηκε από τον πρύτανη, Γιάννη Μυλόπουλο για την προκήρυξη των εκλογών, για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τη συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής διενέργειας της εκλογικής διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητή Νικόλαου Μάργαρη, ενώ τα μέλη της Συγκλήτου εξήραν της προσωπικότητα του εκλιπόντος καθώς και την ακαδημαϊκή και κοινωνική του συμβολή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, αποφασίστηκε να οριστεί αντικαταστάτης κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Χρήστος Αναγνωστόπουλος.

Η Σύγκλητος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ενημερώθηκε για τους όρους διεξαγωγής και την πορεία της διοργάνωσης των εκλογών ανάδειξης κοσμήτορα στις έξι Σχολές. Επισημάνθηκαν:

α) Η ανάγκη, κατά το δυνατόν, μεγαλύτερης συμμετοχής σε αυτές ώστε να αποφευχθεί, η προβλεπόμενη από το Νόμο, κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων ως τελευταία δυνατότητα μετά από τρεις άγονες διαδικασίες εκλογής.

β) Η ανάγκη διεξαγωγής συνελεύσεων στις Σχολές, όπου οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του εκλεκτορικού σώματος, ακόμη και στην περίπτωση επιλογής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ως μέσου διεξαγωγής των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...