Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Σε δύο βάρκες πάτησε ο Τσίπρας στη συνάντησή του με ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (κέντρο) στη χθεσινή συνάντησή του με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ στο γραφείο του στη Βουλή
Σε δύο βάρκες επιχειρεί να πατήσει πάλι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να συγκεράσει τη γραμμή του σκληρού αντιπολιτευτικού ροκ και της ρεαλπολιτίκ όπως αποτυπώνονται και στις εσωκομματικές πτέρυγες.
Με υψηλές αντιπολιτευτικές κορόνες, κήρυξε χθες ανένδοτο αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης με αφορμή τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών μετά και τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ. Απέφυγε, όμως, παράλληλα, να συντηρήσει τις υποσχέσεις για επαναφορά όλων των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, υιοθετώντας εμμέσως πλην σαφώς τους χαμηλούς τόνους των προχθεσινών δηλώσεων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη.
«Ολη η συζήτηση έχει εστιαστεί, μέρες που είναι άλλωστε κι έχουμε και πυρκαγιές, στο αν μετά την πυρκαγιά θα αποκατασταθεί το δάσος που κάηκε» σημείωσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην εμπρηστική - όπως τη χαρακτήρισε - πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα του Δημοσίου. «Ολοι θέλουμε και όλοι δεσμευόμαστε κάθε φορά που έχουμε μια πυρκαγιά ότι θα αποκαταστήσουμε το δάσος, όμως ένα δάσος που καίγεται σε λίγα λεπτά θέλει χρόνια για να αποκατασταθεί» πρόσθεσε με νόημα, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτόν ότι είναι ανέφικτο να επαναπροσληφθούν άμεσα οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως αναφερόταν στην απόφαση του πρόσφατου Συνεδρίου του κόμματος.

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η σαφής διαφοροποίηση από τη σχετική αναφορά της απόφασης του Συνεδρίου περί επαναπρόσληψης των απολυμένων προσπάθησε, στο μεταξύ χθες, ο κ. Παπαδημούλης. Ωστόσο, στην πράξη επιβεβαίωσε την επιχείρηση μετατόπισης από τη σκληρή γραμμή, που επιδιώκεται από μερίδα στελεχών του κόμματος και την αποτύπωση πιο ρεαλιστικών θέσεων ως προς την πολιτική που θα ακολουθούσε το κόμμα ως κυβέρνηση.

«ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ». 

Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για συλλογική γραμμή του κόμματος με στόχο - όπως είπε (στον Alpha) - «να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο των Μνημονίων και να αρχίσουμε βήμα βήμα με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό να υλοποιούμε την προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, ανάπτυξης, διόρθωσης αδικιών, στήριξης του μισθού και της σύνταξης, πάντα με γνώμονα τους πιο αδύνατους».
Παρέπεμψε μάλιστα και σε σχετικές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στις αρχές Ιουλίου, αλλά στη συνέχεια επανήλθε στη γραμμή των προχθεσινών του αναφορών. «Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές θα βρεθούν εκεί που ήταν το 2008 ή το 2009» διευκρίνισε εκ νέου, και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αριστεροί, όχι δημαγωγοί και τσαρλατάνοι».

Προανήγγειλε θερμό φθινόπωρο

Στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε χθες θερμό φθινόπωρο, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών αλλά και άλλων ομάδων. «Απέναντι στη βαρβαρότητα οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε ενωτικά, συντονισμένα σε έναν ανένδοτο αγώνα μέχρι την τελική νίκη», ανέφερε.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...