Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

H ΔΗΜΑΡ για τα περιστατικά βίας ση συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τα περιστατικά βίας κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ: 

Ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ καταδικάζει απερίφραστα τις προσχεδιασμένες βιαιοπραγίες μερίδας «αγανακτισμένων φοιτητών» στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών την ώρα που συνεδρίαζε το Συμβούλιο Ιδρύματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α).

Οι οργανωμένες μειοψηφίες θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να παρεμποδίζουν τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων, που έχουν, μάλιστα, τη συντριπτική πλειονότητα της αποδοχής των πανεπιστημιακών της χώρας. Η εκεί παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την υποστήριξη των συγκεκριμένων «γνωστών αγνώστων» θέτει σοβαρό ζήτημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το φλερτ του με τη βία.

Σε καμία οργανωμένη κοινωνία δεν πρέπει να είναι ανεκτά τέτοια φαινόμενα φασίζουσας συμπεριφοράς. Τα πανεπιστήμια είναι χώρος έκφρασης νέων ιδεών και όχι αυθαίρετης δράσης μειοψηφιών.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...