Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Μαύρη» η μέρα της απόλυσης 2.500 εκπαιδευτικών

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και θα τις ακυρώσει στην πράξη»

«Μαύρη» μέρα για την ιστορία της εκπαίδευσης χαρακτηρίζει τη σημερινή ημέρα των απολύσεων 2.500 εκπαιδευτικών ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με οριακή πλειοψηφία στη βουλή η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους στην ανεργία και στην εξαθλίωση και ταυτόχρονα εξαπολύει ευθεία επίθεση σε 21.000 μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους και δεν θα το βρίσκουν. Καταργεί σημαντικούς τομείς και ειδικότητες από την δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και τους παραδίδει βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται και κατά του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, κατηγορώντας τον ότι «με τις ενέργειές του, καταλύει κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας. Προτρέχει του νόμου και κινεί τις διαδικασίες διαθεσιμότητας, πριν ακόμα και από την ψήφιση του στη βουλή, με την ίδια λογική που προχώρησε σε επιστράτευση πριν υπάρξει απεργία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, ακόμα, ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και θα τις ακυρώσει στην πράξη».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...